Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Teme i priče koje se ne uklapaju ni u jednu od kategorija.

TEMA: „GENEZIS” VELJKA KUZMANČEVIĆA

„GENEZIS” VELJKA KUZMANČEVIĆA 1 mesec 1 nedelju pre #1660

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 787
  • Karma: 1

U četvrtak 21. decembra u 20h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, kompozitor Veljko Kuzmančević predstaviće svoje novo delo - koncert pod nazivom “Genezis”.

U skladu sa svojim prepoznatljivim autorskim radom, Veljko Kuzmančević nastavlja da stvara instrumentalnu muziku kojoj ćemo moći da se prepustimo u delu “Genezis”. Glavnu “ulogu” na koncertu Veljko će dati simfonijskom orkestru “Mesečeva harmonija“, dok će svojim glasom atmosferu na koncertu oživeti glumica Jelena Gavrilović, a plesom baletski igrač Željko Grozdanović.


Koncert “Genezis” govori o metaforičkoj smrti kulture. Kulture koju neko mora da odbrani i sačuva, a upravo to pokušaće Veljko Kuzmančević na daskama Narodnog pozorišta.

“Genezis”, baš kao prva knjiga Mojsijeva po kojoj je i dobio ime, počinje u tami, mistično i tiho, da bi se tokom trajanja koncerta osetilo kako se kultura oživljava i budi, kako joj tonovi i note unose dah i pokreću puls, a sve to prati igra svetlosti koja svoju kulminaciju dobija na samom kraju koncerta uz fuziju sve intenzivnijih zvukova, glasova i igre.

“Kultura treba da bude dostupna svima, pa je tako “Genezis” muzika za svaku publiku, poput filmske muzike, spoj komercijalnog i klasičnog, muzika koja se sluša srcem,” rekao je Veljko Kuzmančević, kompozitor i autor dela.

“Genezis” će se naći na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.Od početka svog muzičkog stvaralaštva, Veljko Kuzmančević bavi se autorskim radom i piše uglavnom instrumentalnu muziku, u formi gudačkog orkestra. Sa svojim orkestrom “Mesečeva simfonija” koncertira autorsku muziku na mnogim koncertima i festivalima, a sarađivao je i sa kraljevskim orkestrom “Gudači Svetog Đorđa”. Ova saradnja rezurtirala je turnejom “Na Drini Ćuprija” za koju je Veljko napisao autorsku muziku inspirisanu čudesnim mostom koji je spojio istok i zapad, a koja je izvedena u preko četrdeset gradova u regionu.

Sarđivao je i sa kompozotorom Kornelijem Kovačem, u čijem je studiju radio kao asistent produkcije. Autor je muzike za predstavu “Troil i Kresida” koja je postavljena u Srpskom narodnom pozorištu, kao i muzike za kanadski film “Otac” iz 2016. godine.

Oženjen je kreatorkom Vericom Rakočević za čije revije redovno komponuje muziku. Zaposlen je u Narodnom pozorištu u Beogradu kao kompozitor i producent.

Rođen je 5. marta 1983. godine u Sremskoj Mitrovici.

Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum