Kada kao ja rešite da kupite nešto on-line savetuem vas da procita sve, ma koliko sitno pisalo i na mestima za koje mislite da nemaju veze sa onim što vas interesuje. Da bih premostio prelazni period u grejanju stana, racunao sam da je klima trenutno jedno od povoljnijih rešenja.. Silni pretraživaci sa kljucnom reci "klima" "invertor" "termicka pumpa" itd, dade blago meni neverovatan broj pogodaka. Cena vivax klime (
http://www.tehnomanija.rs/katalog/vivax ... 35ael.html) od 13.999,00 dindži beše odlucujuca da preko tehnomanije narucim 1 primerak, procitah tamo karakteristike tj. gomilu podataka.
Procitah ja i ona sitna slova:
"* Tehnomanija doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka." i racunam gde ce firma za toliki broj razlicitih modela stano ažururati tehnicke opise, a i poznata bre firma... pa poverujem u sve što je napisano. Stigla klima na kucnu adresu, ja ajd da prodem jeftinije

pozovem mog prijatelja da montira klimu (servisi traže za takve poduhvate 5000-6000 dindži). Sve covek uradio kako to struka nalaže, i ajd da proverimo kolicinu gasa, i eto meni radosti: potpuno prazna!. Sreca u prijatelju i boci r407 pa klimu napunismo...koja sad radi svoj posao.
Na sajtu tehnomanije za razliku od slicnih on-line prodavnica, ne nadoh nigde ono "komentar", "ocenite proizvod" i slicno gde bi eventualno mogao upozoriti potencijalne kupce na moju slavnu kupovinu, te da se i oni ne provedu kao ja, pogotovo ako nema pri ruci bocu r407 i prijatelja majstora. Ogradila se tehnomanija onom citiranom recenicom, ali, pitam se jesam li ja jedini koji je ovako prošao?
Ako mene neko pita

pokazali su mi svoju poslovnost. Sledeci put cu verovatno debelo razmisliti pre kupovine putem njihove internet prodavnice. Verujem da bi se ista stvar desila i da je došao "ovlašceni" servis, te da bi na moj trošak išlo punjenje.
Sve bi jednostavnije bilo da su naveli da se klima isporucuje bez freona...