Internet kupovina u Srbiji zemlji ....

Iskustva iz kupovine u nekom od tržnih centara, hipermarketa, supermarketa, prodavnica, butika ili salona. Odnos kasira i osoblja prema kupcima. Gde je najveći izbor i najniže cene? Samo lična iskustva.

Internet kupovina u Srbiji zemlji ....

Postod wolfie u Sre Okt 22, 2008 9:53 pm

Kada kao ja rešite da kupite nešto on-line savetuem vas da procita sve, ma koliko sitno pisalo i na mestima za koje mislite da nemaju veze sa onim što vas interesuje. Da bih premostio prelazni period u grejanju stana, racunao sam da je klima trenutno jedno od povoljnijih rešenja.. Silni pretraživaci sa kljucnom reci "klima" "invertor" "termicka pumpa" itd, dade blago meni neverovatan broj pogodaka. Cena vivax klime (http://www.tehnomanija.rs/katalog/vivax ... 35ael.html) od 13.999,00 dindži beše odlucujuca da preko tehnomanije narucim 1 primerak, procitah tamo karakteristike tj. gomilu podataka.
Procitah ja i ona sitna slova:
"* Tehnomanija doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka." i racunam gde ce firma za toliki broj razlicitih modela stano ažururati tehnicke opise, a i poznata bre firma... pa poverujem u sve što je napisano. Stigla klima na kucnu adresu, ja ajd da prodem jeftinije :lol: pozovem mog prijatelja da montira klimu (servisi traže za takve poduhvate 5000-6000 dindži). Sve covek uradio kako to struka nalaže, i ajd da proverimo kolicinu gasa, i eto meni radosti: potpuno prazna!. Sreca u prijatelju i boci r407 pa klimu napunismo...koja sad radi svoj posao.
Na sajtu tehnomanije za razliku od slicnih on-line prodavnica, ne nadoh nigde ono "komentar", "ocenite proizvod" i slicno gde bi eventualno mogao upozoriti potencijalne kupce na moju slavnu kupovinu, te da se i oni ne provedu kao ja, pogotovo ako nema pri ruci bocu r407 i prijatelja majstora. Ogradila se tehnomanija onom citiranom recenicom, ali, pitam se jesam li ja jedini koji je ovako prošao?
Ako mene neko pita :lol: pokazali su mi svoju poslovnost. Sledeci put cu verovatno debelo razmisliti pre kupovine putem njihove internet prodavnice. Verujem da bi se ista stvar desila i da je došao "ovlašceni" servis, te da bi na moj trošak išlo punjenje.
Sve bi jednostavnije bilo da su naveli da se klima isporucuje bez freona...
wolfie

Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 9:13 pm

Re: Internet kupovina u Srbiji zemlji ....

Postod Milan u Čet Okt 23, 2008 12:48 am

Rekao bih da to nije odlika samo internet kupovine vec bi isto tako mogao proci i da si kupovao u samoj radnji. Jednostavno uzimam svoj primer. Ne razumem se u klime sa tehnicke strane, znam da je upalim - ugasim, promenim temperaturu, usmerim vazduh i podesim jacunu duvanja. Montiranje, gas, punjenja - praženjenja su mi španska sela. Tako da bih opušteno mogao otici u bilo koju prodavnicu i pazariti klimu bez gasa.

Isti tako, trgovac u ovom slucaju tehnomanija ne mora biti pod obavezno odgovorna za ovu grešku jer su ovakvi slucajevi najcešce propust samog dobavljaca ili proizvodaca. Poznajuci razne ljude koji rade na razlicitim pozicijam u trgovinama, niko od njih nije neki extra poznavalac artikala koje prodaje vec su eventualno malo bolje upuceniju u tu tematiku od prosecnog kupca. Ono što je dobro kod novih stvari, jeste da imaju garanciju tako da bi u najgorem slucaju mogao tu klimu poslati u ovlašceni servis i da ti oni tamo isprave sve eventualne greške i kvarove (ne verujem da bi naplatili).

No, da je internet kupovina u Srbiji još uvek na samom pocetku i da dosta stvari može funkcionisati bolje (npr. uvodenje QA (testiranje prozivoda) - što bi na neki nacin poskupelo proizvod) niko ne spori.
Korisnikov avatar
Milan
Site Admin

Pridružio se: Sre Sep 03, 2008 10:50 pm

Postod vankoid u Uto Mar 17, 2009 2:48 pm

ma bezze je kupovati preko neta jer dodje puno postarije i to
vankoid

Pridružio se: Ned Mar 01, 2009 10:00 pm

Postod maja1980 u Čet Avg 13, 2009 1:26 pm

Mislim da je dobra stvar kupovina putem neta, a sad je samo bitno koliko je kucna dostava...
maja1980

Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:09 am

Postod radamat u Uto Dec 22, 2009 9:22 pm

Zdravo, evo da i ja nesto kazem u ovoj temi.Moj sin redovno preko neta kupuje muzicke uredjaje, komponente za kompjuter i lap-top.Sve sto je do sada narucio i dobio sve je bilo uredu.A normalno postarina se placa.Ko jos to doprema dzabe? ;)
radamat

Pridružio se: Uto Dec 22, 2009 8:55 pm

Postod vlajkovlajko u Ned Jan 16, 2011 6:53 pm

Malo je zastarela ova tema ali je slucajno naleteh na nju, pa da se nadovezem... Sada ovaj novi zakon omuguci ce sigurniju kupovinu preko inaterneta, jer ce moci da se vrate poruceni proizvodi ako nismo zadovoljni.
Ja sve kupujem preko neta i za sada nisam imao neprijatnosti.
vlajkovlajko

Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 6:47 pm

Postod maribeca u Čet Jun 30, 2011 12:29 pm

Ja narucih MP3 plejer i dve fleske od 4gb sa sajta EUROMARKETA IZ KRAGUJEVCA.Odgovorili mi da imaju isti plejer, ali od 8gb(ali skuplji za 1000din!) i fleske drugog proizvodjaca.Moje dete to naruci, dobismo samo plejer,platismo dostavu vise nego sto je navedeno, a od fleski ni traga evo mesec dana, kao nemaju na lageru.Znaci, neposteno rade, obmanjuju itd.
maribeca

Pridružio se: Čet Jun 30, 2011 11:45 am

Povratak na Kupovina (Shopping)