Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Samsung uvodi novu eru kućne zabave sa QLED TV uređajima
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Samsung uvodi novu eru kućne zabave sa QLED TV uređajima

Samsung uvodi novu eru kućne zabave sa QLED TV uređajima 10 meseci 1 nedelju pre #1190

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1
Samsung je danas najavio svoju novu seriju QLED televizora - Q9, Q8 i Q7 - tokom predstavljanja proizvoda ove kompanije za 2017. godinu, koje je održano u Las Vegasu u Centru "Keep Memory Alive".

“Nova 2017. će označiti potpunu promenu pristupa u industriji ekrana, dolaskom ere QLED uređaja" izjavio je Hjun Suk Kim, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. "Sa pojavom QLED televizora, donosimo najrealističnije iskustvo prikaza slike na ekranu. Uspešno smo rešili neke nedoslednosti koje su se javljale prilikom gledanja sadržaja na TV uređajima, kao i ono što je gledaocima ranije smetalo, dok smo istovremeno obezbedili najbolji kvalitet slike ikada“.

S obzirom da je kvalitet slike i dalje najviši prioritet za korisnike širom sveta, posebno kako dimenzije prosečnog televizora stalno rastu, Samsungovi QLED TV uređaji za 2017. godinu predstavljaju još jedan krupan korak u budućnost.

Nova serija uređaja nudi višestruko bolje performanse u pogledu prikaza boje, jer precizno prikazuje DCI-P3 boje - a kao još jedan podvig, prvi put na svetu, Samsungovi QLED televizori u stanju su da reprodukuju 100% trodimenzionalni opseg boja. To znači da mogu da reprodukuju sve boje, na svim nivoima osvetljenja i da pritom ostanu vidljive i najsuptilnije razlike na maksimumu luminancije za QLED - između 1.500 i 2.000 nita.


Trodimenzionalni opseg ("volumen", eng. volume) predstavlja boje koje mogu da se predstave na različitim nivoima osvetljenosti. Na primer, jedan list može da se doživi u celom spektru boja, od žućkasto-zelene do tirkizne, u zavisnosti od nivoa osvetljenosti. Samsung QLED TV ekran može da prikaže čak i suptilne razlike u boji koje potiču od različite osvetljenosti. Ovako detaljno prikazivanje boje ne može se lako postići u okviru tradicionalnih modela dvodimenzionalnog gamuta boje.

Ova revolucija je rezultat Samsungovog prelaska na Quantum dot tehnologiju - zbog čega TV uređaji sada mogu da prikazuju značajno poboljšan spektar boja sa mnogo više detalja, u odnosu na konvencionalne televizore.

Quantum dot tehnologija omogućava Samsungovim QLED televizorima da prikazuju duboke crne boje i raskošne detalje, bez obzira na to koliko je scena svetla ili tamna, i da li se sadržaj prikazuje u mračnoj ili osvetljenoj prostoriji. Samsungovi QLED televizori mogu da generišu maksimum osvetljenja čak do 1.500 do 2.000 nita, a da to utiče na njihovu sposobnost da boje prikažu tačno i precizno. Sa Quantum dot tehnologijom zasnovanom na leguri metala, više nije neophodno žrtvovati osvetljenost kako bi se unapredilo prikazivanje boja, pri čemu se prikaz boja zadržava na istom nivou bez obzira na širinu ugla gledanja.

Samsung je današnju manifestaciju predstavljanja proizvoda iskoristio i da prikaže nove elemente dizajna koji odgovaraju na neke od najčešćih pritužbi TV gledalaca.

“Sa QLED TV uređajima, rešili smo probleme koje su svi u svakom domu iskusili; nered od kablova, debeli nosači za zidove i gomila uređaja koji stoje upravo ispod televizora", izjavio je Dejv Das, viši potpredsednik Divizije za elektroniku široke potrošnje i marketing u kompaniji Samsung Electroniks Amerika. "Sa našom serijom proizvoda za 2017, pažnja ostaje usmerena tamo gde i treba da bude usmerena - na sadržaj na ekranu - a ne na sve ono što se nalazi oko televizora."

Poboljšanja u dizajnu i upotrebljivosti QLED TV uređaja obuhvataju jedan providan kabl "Invisible Connection“, preko koga svi periferni uređaji mogu da se skupe i povežu na TV. Ovi televizori imaju nosač za zid koji omogućava da se TV lako i brzo fiksira tako da bude sasvim prislonjen na zid. A za one koji više vole da im TV ne bude fiksiran za zid, Samsung nudi dva nova postolja koja su dizajnirana tako da odignu i istaknu QLED TV uređaje kao lepe dodatke domu. Korisnici mogu da odaberu "studio postolje" koje liči na slikarski štafelaj sa slikom, ili elegantno "gravitaciono postolje" koje, kada se pričvrsti na TV, podseća na modernu skulpturu.

U 2017. godini Samsung će svoju pažnju usmeriti na evoluciju svoje naširoko hvaljene ponude TV uređaja, donoseći korisnicima jednostavno, sveobuhvatno korisničko iskustvo koje priželjkuju za sve svoje zabavne sadržaje, kad god i gde god ih požele. Na primer, pomoću Samsung Smart Remote pametnog daljinskog upravljača, potrošači mogu da kontrolišu najveći broj uređaja povezanih sa televizorom sa jednog mesta, pomoću jednog uređaja.

Ove godine, interfejs pametnog čvorišta "Smart Hub" je proširen i na pametne telefone, pomoću Samsungove nove i unapređene aplikacije Smart View, koja sada donosi sveobuhvatan pregled svog dostupnog sadržaja na početnoj stranici aplikacije. Tako potrošači mogu da koriste svoje mobilne uređaje da odaberu i pokrenu svoje omiljene televizijske programe i servise za gledanje video sadržaja na zahtev - na svom televizoru, preko Smart View aplikacije za mobilne uređaje. Korisnici takođe mogu da prime obaveštenja o svom omiljenom sadržaju na svoj mobilni uređaj, na primer, o dostupnosti ili vremenu prikazivanja.

Samsung je takođe predstavio dva nova Smart TV servisa za pametne televizore, a to su "Sports", sportski servis koji prikazuje pregled rezultata korisnikovih omiljenih sportskih timova, kao i poslednje i naredne utakmice - a koji se može u potpunosti prilagoditi sopstvenim potrebama; i "Music", muzički servis koji može da identifikuje pesme koje se upravo puštaju u nekom TV programu, među mnogo svojih drugih funkcija.

Više od 200 novinara iz zemalja širom sveta učestvovalo je na Samsungovom predstavljanju novih proizvoda, kako bi lično iskusili kvalitet slike i upotrebljivost Samsungovih QLED televizora. Potrošači koji posete sajam CES 2017 od 5. januara imaće prilike da vide sve ove uzbudljive inovacije.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd

Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti poluprovodnika i LED uređaja.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum