Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Nestle - Cheerios Oats pahuljice sa celim zrnom ovsa
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Nestle - Cheerios Oats pahuljice sa celim zrnom ovsa

Nestle - Cheerios Oats pahuljice sa celim zrnom ovsa 11 meseci 2 nedelja pre #1221

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 788
  • Karma: 1
Nakon sezone praznika i slava, postavlja se pitanje kako i kada menjamo navike koje se tiču pravilne ishrane počevši od prvog obroka – doručka. O ovim temama bilo je reči na diskusiji „Kako da dan počne zdravije?“, koju je kompanija Nestlé organizovala u sklopu predstavljanja žitarica sa celim zrnom ovsa „Cheerios Oats“.

„Cheerios Oats“ sadrže više od 60 odsto celog zrna ovsa, a zahvaljujući visokom udelu vlakana i beta-glukana u ovoj namirnici, pomažu kod snižavanja holesterola. Jedna činija od 40g ovih žitarica zadovoljava polovinu dnevnog preporučenog unosa beta-glukana.

„Preporuke za pravilnu ishranu nedvosmisleno ukazuju na značaj svakodnevnog unosa žitarica sa celim zrnom, a jedna od njih je unos ovsa koji, između ostalog, ima visok sadržaj beta-glukana, rastvorljivog dijetnog vlakna koji pozitivno deluje na smanjenje vrednosti masnoća u krvi“, istakla je i dr sc. med. Jelena Gudelj Rakić, doktor medicinskih nauka u oblasti ishrane, i dodala da doručak, kao najvažniji obrok u toku dana ne mora biti najobilniji, ali je potrebno da obezbedi dovoljno energije, minerala i vitamina za kvalitetan početak dana. „Za vreme praznika ljudi su skloni da preteraju sa unosom hrane, a posledice takvog načina ishrane verovatno neće postati odmah vidljive, jer je potrebno uneti oko 3.500 kalorija više da bismo povećali telesnu masu približno 450 grama. Međutim, najmanje 40 procenata kalorija u višku potiče od masnoća, koje oštećuju arterije i nagomilavaju se u masnom tkivu“, naglasila je.

Kardiovaskularne bolesti su uzročnik smrti broj jedan u svetu, ali i u našoj zemlji, što potvrđuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Naime, u Srbiji svaka druga osoba umire od bolesti srca i krvnih sudova, a među vodećim faktorima rizika za srčane bolesti su i povišene vrednosti holesterola u krvi.


„Borba sa visokim vrednostima holestrola podrazumeva borbu za fizički aktivnijeg pojedinca i zdraviju naciju u celini. Aerobna aktivnost, ali i redovna fizička aktivnost, možda najviše doprinose povećanju tzv. dobrog holesterola (HDL holesterol), dok je u prevenciji lečenja infarkta miokarda vrlo bitno održati niske vrednosti LDL holesterola i visoke vrednosti HDL holesterola. Postizanjem balansa ovih vrednosti na pola smo puta do zdravlja“, istakao je major mr sc. med. dr Ognjen Gudelj, internista – kardiolog, načelnik Odeljenja za elektrofiziologiju i aritmologiju Vojnomedicinske akademije.

Međutim, promene navika u pravcu fizičke aktivnosti i pravilne ishrane često mnogima deluju kao veliki korak koji je teško učiniti.

„Veoma je važno da navike koje želimo da izgradimo budu jednostavne i da nam donose trenutno zadovoljstvo. Zdrav doručak isto tako može da bude i ukusan i jednostavan za pripremu. Stresni periodi i brojne obaveze nas nažalost često vraćaju na lošije navike, ali u takvim situacijama se treba potruditi i ispoštovati minimum onog što smo sebi zacrtali. Važno je da krenemo sa jednom promenom, koja na primer može biti zdraviji doručak, a koja može odrediti kvalitet svakog našeg dana“, podelio je svoje iskustvo Veroljub Zmijanac, osnivač internet portala Trčanje i Beogradskog trkačkog kluba.

Kompanija Nestlé osluškuje potrebe svojih potrošača i razvija proizvode koji su istovremeno ukusni i hranljivi. Nove žitarice za doručak Nestlé Cheerios Oats odličan su izbor za sve one koji vode računa o pravilnoj ishrani i zdravom načinu života. Nove žitarice dostupne su u dva ukusa, Nestlé Cheerios Oats klasične i sa dodatkom cimeta.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum