Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije TECH DATA U POTPUNOSTI PREUZIMA AVNET TECHNOLOGY SOLUTIONS
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: TECH DATA U POTPUNOSTI PREUZIMA AVNET TECHNOLOGY SOLUTIONS

TECH DATA U POTPUNOSTI PREUZIMA AVNET TECHNOLOGY SOLUTIONS 8 meseci 2 nedelja pre #1282

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Na mreži
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 731
  • Karma: 1
Tech Data Corporationje kompletirala akviziciju Technology Solutions,prethodno u vlasništvu kompanije Avnet, Inc. Na ovaj način je formiran vrhunski globalni distributer najraznovrsnijih IT rešenja, koji može podmiriti potrebe kako korporativnih korisnika i njihovih baza podataka tako i individualnih korisnika.


„Ovo je značajan trenutaku istoriji naše kompanije i sa velikim zadovoljstvom talentovanim kolegama iz Technology Solutions želimo dobrodošlicu pod okrilje Tech Data“, rekao je Bob Dutkovski (Bob Dutkowsky), izvršni direktor kompanije Tech Data. „Naša kombinovana kompanija je sada savršeno pozicionirana u epicentru IT ekosistema, kao jedan od lidera na dinamičnom svetskom tržištu. Udruženim snagama ćemo omogućiti našim klijentima pristup sveobuhvatnom portfoliju IT rešenja, kao i efikasno predstavljanje proizvoda naših dobavljača novim klijentima u okviru širenja poslovanja na još većimtržištima. Zajednička kultura i vrednosti naših kompanija, kao i posvećenost nastojanju da pružimosvojim klijentima vrhunsko korisničko iskustvo,predstavljaju temelj nove kompanije. Zajedno činimo još snažniju organizaciju, sposobnuda za svoje partnere učini više nego ikada ranije. Uvereni smo da je preuzimanje Technology Solutions dobitna kombinacija za naše klijente, dobavljače i akcionare, kao i zaposlene u obemakompanijama“, naglasio je Dutkovski.

Technology Solutions će značajno proširiti distributivno poslovanje Tech Data i obezbediti dodatnu vrednost, proširujućimogućnostikompanije da svojim partnerima pomogne da iskoriste tehnologije nove generacije, istovremeno osnažujući prisustvo na tržištu zahvaljujući komplementarnim veštinama, sveobuhvatnijimodnosima sa dobavljačima i novim klijentima koje će na ovaj način steći. Kombinovanu kompaniju odlikuje daleko veća geografska raspostranjenost, uključujući i prisutnost u regionu Azija-Pacifik, što predstavlja novo tržište za Tech Data. Kompanija posluje u 40 država, sa 14 000 zaposlenih koji uslužuju približno 115 000 klijenata u više od 100 država.

Kompanija je najavila kako namerava da preuzme vodeću globalnu poziciju, kao i nekoliko novih ulogana regionalnom i globalnom nivou. Izvršni direktor je Bob Dutkovski (Bob Dutkowsky), a bord direktora čine:

• Čak Danevic (Chuck Dannewitz), izvršni potpredsednik, finansijski direktor
• Rič Hjum (Rich Hume), izvršni potpredsednik, operativni direktor
• Bet Simoneti (Beth Simonetti), izvršni potpredsednik, izvršni direktor ljudskih resursa
• Džon Tonison (John Tonnison), izvršni potpredsednik, izvršni direktor sektora za informisanje
• Dejvid Veter (David Vetter), izvršni potpredsednik, direktor pravnih poslova


Operativni direktor je Rič Hjum (Rich Hume), u čijem timu su:
• Vilijam Ču (William Chu), predsednik, Azija-Pacifik
• Džejdip Melhetra (Jaideep Malhotra), predsednik, Global Computing Components
• Džo Kuaglia (Joe Quaglia), predsednik, Amerika
• Patrik Zamit (Patrick Zammit), predsednik, Evropa
• Els Dimester (Els Demeester), potpredsednik korporacije, sektor za integracije
• Majkl Urban (Michael Urban), potpredsednik korporacije,sektor za strateško, transformacionoposlovanje i upravljanje dobavljačima

Finansijski uslovi
Ukupna dogovorena kupoprodajna cena iznosi gotovo2,6 milijardi USD (nakon određenih naknadnih usklađivanja), uključujući 2,4 milijarde USD u gotovini i 2 785402 akcija kompanije Tech Data, što predstavlja oko7,3 odstood ukupnog brojaakcijaove kompanije(nakon izdavanja novihdeonica ). Tech Data je gotovinski deo isplate kupoprodajne cene finansirala kroz 1milijardu USD koja je obezbeđenanedavnom javnom prodajom finansijskih instrumenata i1milijardu USD izkredita banaka, dok je ostatak obezbeđen iz posebne kreditne linije i postojećih gotovinskih rezervi.

Očekuje se daće transakcija značajno doprineti rastu ne-GAAP prihoda kompanije Tech Data po akciji u prvoj fiskalnoj godini. Kompanijatakođe očekuje godišnju uštedu od približno 100 miliona USD u roku od 24 meseca, dok se jednokratni troškovi za postizanje tih ušteda procenjuju na gotovo150 miliona USD.


O kompaniji Tech Data
Tech Data Corporation je jedan od najvećih svetskih veleprodajnih distributera tehnoloških proizvoda, usluga i rešenja. Zahvaljujući naprednim logističkim mogućnostima i uslugama koje pružaju dodatnu vrednost klijentima, u okviru kompanije 115 000 distributera na efikasan način ipo povoljnim cenama podržava različite tehnološke potrebe krajnjih korisnika u više od100 zemalja. Tech Data je ostvarila profit od 26,4 milijardi USD u neto prodaji za fiskalnu godinu koja je završena31. januara 2016. Na prestižnoj listi Fortune 500® zauzima 108. mesto i prema oceni časopisa Fortune jedna je od „kompanijakoje svet najviše poštuje“. Više informacija je dostupno na veb sajtu kompanije ili na društvenim mrežamaFacebook i Twitter.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum