Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije ПОЧИЊУ ОБУКЕ ПРОГРАМИРАЊА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: ПОЧИЊУ ОБУКЕ ПРОГРАМИРАЊА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

ПОЧИЊУ ОБУКЕ ПРОГРАМИРАЊА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ 7 meseci 1 nedelju pre #1353

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и компанија Самсунг Електроникс договорили су стратешку сарадњу успровођењу програма обука у домену информационо-комуникационих технологија за незапослена лица и особе са инвалидитетом. Званичан споразум у Палати Србија потписали су Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије и Tae Хвaг Хвaнг, директор компаније Самсунг Електроникс за Адриатик регију.


Овај споразум ће омогућити да у сарадњи са Националном службом за запошљавање, незапослени млади људи у Србији добију прилику да уче кодирање савремених апликација за мобилне уређаје, таблете, ТВ или компјутерске платформе и савладају oсталенапредне ИТ вештине. На овај начин они ћеповећати могућност за запослење и успешно одговорити на изазове новог дигиталног доба.


„Велико нам је задовољство увек када можемо да обезбедимо услове за улагање у развој едукације и образовања наших грађана. У сектору информационих технологија постоји више посла него што има квалификованих људи који могу да одговоре на тржишне захтеве. Уз подршку Самсунга, обезбедићемо стручне кадрове који ће се моћи да се такмиче на тржишту рада“, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,Александар Вулин.

Циљ пројекта„Самсунг смарт академија“ је развој компетентности и повећање запослености младих и особа са инвалидитетом у Србији,а све у складу са приоритетима националне политике запошљавања.

„Незапосленост је велики проблем у многим земљама, док са друге странеподаци говоре о све већој потреби за кадровима у ИТ индустрији. Како би младим генерацијама, пружили могућност за рад, развијање и напредовање, потребно јевише ангажовања и сарадње државног и корпоративног сектора. Овај споразум омогућиће квалитетне стручне обуке које ће помоћи младим незапосленим људима и особама са инвалидететом да буду компетентнији на тржишту рада или покрену сопствени посао“, рекао је Tae Хвaг Хвaнг, директор компаније Самсунг Електроникс за Адриатик регију.

Селекцију кандидата обавља Национална служба за запошљавање међу незапосленим лицима који су већ завршили неку од стручних школа или факултета у области информационо-комуникационих технологија, али до сада нису имали прилике да унапреде своје практично знање.

Компанија Самсунг је са Министарством радапре две године такође спровела пројекат „Самсунг дигитална академија“захваљујући којем је 225 незапослених младих људи из Ниша, Новог Сада и Београда, прошло кроз обуке које су им донеле знања и вештине у тренутно најтраженијим областима на тржишту рада.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum