Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Carlsberg obeležio 125 godina od osnivanja pivare u Čelarevu
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Carlsberg obeležio 125 godina od osnivanja pivare u Čelarevu

Carlsberg obeležio 125 godina od osnivanja pivare u Čelarevu 9 meseci 3 nedelja pre #1379

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 800
  • Karma: 1

Povodom obeležavanja 125 godina postojanja pivare u Čelarevu, kompanija Carlsberg Srbija predstavila je monografiju „Čudo u Čibu“, prvi pisani dokument o istoriji pivare. Monografija je svečano predstavljena u starom dvorcu Dunđerski u Čelarevu, pred velikim brojem zvanica, predstavnika Pokrajinkse vlade, diplomatskog kora, lokalne samouprave i medija. Gostima su se obratili predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, otpravnik poslova ambasade Danske u Srbiji, Morten Skovgaard Hensen, kao i generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, Vladimir Vava.

„Izuzetna mi je čast što sam u prilici da vam čestitam 125. rodjendan i izdavanje monografije „Čudo u Čibu“ koja govori o istorijatu ove pivare, čiji je osnivač bio Lazar Dunđerski. Nakon privatizacije 2003. godine kada je vlasnik pivare postala kompanija Carlsberg investirano je čak 220 miliona evra i ostvareni su izvanredni poslovni rezultati, koji su deo ukupnih rezultata razvoja naše ekonomije itu su zahvaljujući ovakvim kompanijama koje kontinuirano ulažu u postojeće proizvodne procese, zaštitu životne sredine, nove tehnologije i sve ono čime se Srbija ponosi“ izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.


„Došavši na prostore nekadašnjeg Čiba, a danas Čelareva, Carlsberg je nasledio i bogatu istoriju dugu 125 godina. Ne samo Lazar, osnivač naše pivare, već i cela porodica Dunđerski poznata je u istoriji Vojvodine kao jedan od najznačajnijih pokretača razvoja kulture i obrazovanja u XIX i početkom XX veka. Smatramo da je naša dužnost da izrazimo zahvalnost i da povodom velikog jubileja, ispričamo veličanstvenu priču o njihovoj zaostavštini, pivari, i vek i četvrt dugoj proizvodnji kvalitetnog piva“, izjavio je Vladimir Vava, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija.

Nakon osnivanja Muzeja piva, kao i fondacije Carlsberg i Dunđerski, monografija „Čudo u Čibu“ kompanije Carlsberg Srbija predstavlja još jedno svedočanstvo o značaju kulturnog nasleđa porodice Dunđerski, kraja u kome kompanija posluje, kao i čelarevske pivare. Jedinstvena zbirka autentičnih fotografija, slika, pisama i zapisavodi čitaoce kroz istoriju jedne porodice, kao i tradiciju proizvodnje kvalitetnog piva od trenutka kada je iz pivnice izašla prva flaša mladog vizionara Lazara, do danas kada nosi ime Carlsberg Srbija.

Kao deo bogate istorije ovog kraja, ali i značajan član opštine Bačka Palanka, Carlsberg Srbija već skoro 14 godina kontinuirano ulaže u razvoj Čelareva i unapređenje standarda, zaštitu životne sredine i ekološki prihvatljiva postrojenja, kao i u razvoj sporta, kulture i obrazovanja. Nakon mnogobrojnih investicija u očuvanje visokog kvaliteta proizvoda i unapređenje proizvodnih kapaciteta, pivo koje se danas proizvodi u pivari u Čelarevu izvozi se u zemlje širom regiona, dok je LAV jedno od omiljenih pivskih brendova u Srbiji.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum