Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije COCA-COLA PODRŠKA ZA 1.000 MLADIH U SRBIJI
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: COCA-COLA PODRŠKA ZA 1.000 MLADIH U SRBIJI

COCA-COLA PODRŠKA ZA 1.000 MLADIH U SRBIJI 6 meseci 2 dana pre #1414

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om, Coca-Cola HBC Srbija pokreće nacionalni program koji će mladima bez posla omogućiti da steknu lične i profesionalne veštine, ključne za zaposlenje i uspešnu karijeru.

Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu,a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke.Edukativne radionice će voditi sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i zaposleni kompanije Coca-Cola HBC Srbija. Polaznici će imati priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, finasijama, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla.

„U okviru sistema politike zapošljavanja, mladi do 30 godina starosti predstavljaju kategoriju nezaposlenih lica kojima se pruža dodatna stručna pomoć i podrška u procesima integracije ili reintegracije na tržište rada. Nezaposleni mladi uključuju se u mere aktivne politike zapošljavanja koje su ciljno orijentisane i usklađene sa specifičnim potrebama mladih, ali ujedno i usmerene na stvaranje mogućnosti za produktivno zapošljavanje i efikasan prelazak sa školovanja na rad. Ostvarena saradnja sa Coca-Cola HBC Srbija predstavlja pravi primer partnerstva zasnovanog na potrebama mladih i poslodavaca kojim se, kroz kontinuirano ulaganje u znanja, veštine i kompetencije mladih, stvara kvalitetan i održiv ljudski kapital za budućnost“, istakao je Zoran Lazić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radioniceće se održavati tokom maja i juna u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Smederevskoj Palanci i Aleksincu, a tokom septembra i oktobra u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

„Ovim dugoročnim programom želimo da omogućimo mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Naša ideja je naišla na sjajnu reakciju Ministarstva za rad i Nacionalne službe za zapošljavanje i zajedno smo ovaj program kreirali tako da odgovorimo na prave potrebe mladih, osnažimo ih na pravi način i damo im mogućnost da krenu ka stvaranju uspešnih karijera“, smatra Dragan Lupšić, direktor sektora za odnose sa javnošću, komunikacije i pravne poslove kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Neda Milanović, direktorka Sektora za podršku u zapošljavanju, ističe da će saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje i kompanije Coca-Cola HBC Srbija svakako doprineti poboljšanju položaja mladih na tržištu rada. „Nacionalna služba za zapošljavanje podržava svaki projekat koji može doprineti bržem zapošljavanju mladih. Prema statističkim podacima, krajem aprila ove godine na evidenciji nezaposlenih bilo je 157.222 mladih. Sve više poslodavaca i investitora želi da zaposle mlade ljude, ali praksa pokazuje da nemali broj njih neposeduje adekvatna znanja. Upravo iz tog razloga su projekti kojima se podiže motivacija i nivo kompetencija kroz različite vrste obuka veoma važni. Ovo je način kako treba povezati mlade ljude kojima je potrebna ova vrsta dodatne podrške i poslodavce koji su u potrazi za adekvatnim kadrom“, naglasila je Neda Milanović.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu coca-colapodrskamladima. Potrebno je da kandidati popune jednostavan formular, dok se na internet stranici mogu upoznati sa svim detaljima programa, predavačima i rasporedom radionica po gradovima.
Poslednja izmena: 6 meseci 2 dana pre od Zarko.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum