Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE 7 meseci 1 nedelju pre #1436

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 787
  • Karma: 1

Koliko štetnih posledica na naš eko-sistem ima samo jedna bačena folija od čokolade, kesa ili flaša, koliko meseci i godina je potrebno da se neki otpadni materijal raspadne, ali i na koji način možemo da učinimo da otpad ne zagađuje prirodu, imali su prilike da nauče mališani iz vrtića "Mala sirena", kao i svi prisutni na edukativnoj predstavi koju su zajedno organizovali Maxi supermarketi i Sekopak u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

Svakog dana oko nas ima oko 1.000 tona ambalažnog otpada više nego što je bilo prethodnog, i ukoliko ne budemo blagovremeno reagovali i naučili da pravilno recikliramo otpad, postoji rizik da će naša planeta jednog dana biti pretrpana đubretom.

„Činjenica da smo u 2016. godini reciklirali blizu 10 hiljada tona otpada, što je 24 procenta više nego u prethodnoj, jasno pokazuje koliko aktivno radimo i doprinosimo očuvanju zdrave životne sredine. Ali naš cilj se ne zaustavlja tu- naša kompanija uvek će se truditi da pomogne jačanju sveti o unapređenju i očuvanju kvaliteta životne sredine i potrebi upravljanja ambalažnim otpadom", rekla je Bojana Perić, menadžerka za zaštitu životne sredine u kompaniji Delez Srbija.

Organizovan proces upravljanja ambalažnim otpadom koji će doprineti zdravijem životu i okruženju svih nas, kao i kako da taj otpad ne završi u prirodi, već u pogonima za reciklažu, misija je Sekopaka već više od 10 godina.

“Sekopak je bio pionir u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom davne 2006. godine. Danas, zahvaljujući partnerima i sakupljačkoj mreži, Sekopak je u proteklih sedam godina prikupio i predao na reciklažu više od 240.000 tona ambalažnog otpada. Za 2016. godinu je cilj bio 44% i toliko je i reciklirano, ove godine Sekopak će predati na reciklažu preko 75.000 tona ambalažnog otpada i ići ka ispunjenju cilja za 2017. godinu od 50%. Do sada, Sekopak je sproveo bezbroj kampanja i akcija, koje su pokazale visoku spremnost građana da učestvuju i odvajaju otpad, što će nastaviti da radi u budućem periodu.”, istakla je Violeta Belanović- Kokir generalna direktorka Sekopaka
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum