Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Šampioni svaki dan“ za veću pristupačnost u sportu
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Šampioni svaki dan“ za veću pristupačnost u sportu

Šampioni svaki dan“ za veću pristupačnost u sportu 5 meseci 1 nedelju pre #1440

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivarapredstavili sujavnosti platformu i sajt sampionisvakidan namenjen osobama sa invaliditetom,ali i svim građanimakoji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i većadostupnost sportskim objektima.Ovaj sajt je svojevrsna baza znanja i sadrži sve važne informacije i pravilnike o sportu za osobe sa invaliditetom kao i mapu pristupačnosti sportskih terena i objekata u celoj Srbiji.

"Ovo je za naše uslove inovativan pristup osnaživanju osoba sa invaliditetom. Postavili smo na internet kompletna uputstva za organizovano bavljenje sportom, o tome kakva su prava i obaveze sportskih organizacija, lokalnih samouprava i državnih organa, mapu pristupačnih sportskih objekata, a pripremili smo i konkurs kojim ćemo izabrati tri najbolja projekta za povećanje dostupnosti i pristupačnosti sportskih aktivnosti u lokalnim samoupravama koje će finansirati Apatinska pivara“ – rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Pored informacija na sajtu, cilj ove platforme je da se osobe sa invaliditetom dodatno motivišu kako bi se što veći broj uključio u sportske aktivnosti tako da će seovakvi inspiracijski događajiodržati u Smederevu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Beogradu.

„Kao partner Paraolimpijskog komiteta Srbije nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na promociji Paraolimpijskih igara u Riju. Želja svih nas bila je da našeg „jednorogog jelena“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Želimo da okupimo ljude, otvorimo sva pitanja koja su od važnosti kada je reč o sportu osoba sa invaliditetom i oslušnemo šta je to što najviše nedostaje lokalnim zajednicama“, kaže Zoran Golub, marketing direktor u Apatinskoj pivari.

Pored predstavnika POKS-a i Apatinske pivare, događaju su prisustvovali Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta i Draženko Mitrović, paraolimpijac i šampion u bacanju diska koju su podržali ovu inicijativu.

Važan deo platforme predstavljai mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenomtakmičenju na koji već sada mogu da se prijave sportska udruženja, udruženja građana i sveinstitucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cele Srbijeće dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4 000 evra.

Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte moguna jednostavan način da prijave putem sajta sampionisvakidan.
Projekat „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine, potpisali su ugovor uokviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum