Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Održano finale „Zdravo Rastimo“ atletskog kupa
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Održano finale „Zdravo Rastimo“ atletskog kupa

Održano finale „Zdravo Rastimo“ atletskog kupa 8 meseci 1 nedelju pre #1450

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Na mreži
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 807
  • Karma: 1

Finale tradicionalnog „Zdravo Rastimo“ kupa održano je 24. maja, na Atletskom stadionu u Kruševcu. Takmičenja u kojima je učestvovalo 480 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije organizovana su u okviru projekta „Zdravo Rastimo“, koji sprovode Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Adriatic.

Istraživanje znanja, stavova i navika u ishrani koje je kompanija Nestlé sprovela u okviru projekta „Zdravo Rastimo“ na 4.800 đaka u Srbiji, pokazalo je da skoro dve trećine učenika u našoj zemlji nema svakodnevnu fizičku aktivnost u trajanju od optimalnih sat vremena dnevno, dok se čak pet odsto učenika izjasnilo da ne praktikuje fizičke aktivnosti uopšte. „Zdravo Rastimo“ je program edukacije đaka osnovnih škola o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti, kojim kompanija Nestlé nastoji da doprinese stasavanju zdravijih generacija.
„U vremenu kad deca provode dosta vremena ispred računara, bitno je skretati pažnju na značaj fizičke aktivnosti i važnost bavljenja sportom od ranog uzrasta. Ne moraju svi da postižu vrhunske rezultate, ali je važno da na vreme prepoznaju potrebu za sportskim aktivnostima“, izjavio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport.
Od najnižih nivoa takmičenja, ovogodišnji „Zdravo Rastimo“ atletski kup je okupio više od 8.500 osnovaca i srednjoškolaca, koji su se nadmetali u trkama na 100, 300 i 600 metara, 4 x 100 štafeti, skoku u dalj, skoku uvis i bacanju kugle, dok je u međuokružnim takmičenjima učestvovalo više od 3.400 đaka iz Pirota, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Kruševca i Kragujevca.

„Ako govorimo o osnovcima u Srbiji, 21,8 odsto se bavi sportom, a prema nekim procenama koje imamo, od dece koja se u ranom dobu bave sportom tek oko 2,5 odsto kasnije izraste u vrhunske, kategorisane sportiste”, zaključio je Tanasković.

Najviše bodova u ekipnim takmičenjima za devojčice osnovnih škola osvojile su učenice OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada, dok su među dečacima iz osnovnih škola najbolje rezultate zabeležili đaci OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume. Najuspešnije srednjoškolke bile su učenice SMŠ „Dr Andra Jovanović“ iz Šapca, a kod dečaka pobedu su odneli učenici STŠ „Nikola Tesla“ iz Sremske Mitrovice.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum