Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Tri godine od preuzimanja najveće i najstarije niške pekare
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Tri godine od preuzimanja najveće i najstarije niške pekare

Tri godine od preuzimanja najveće i najstarije niške pekare 4 meseci 1 nedelju pre #1492

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1

U Žitopek, jednu od najvećih pekara u svom sistemu, kompanija Don Don do sada je uložila oko 3 miliona evra, prvenstveno u unapređenje proizvodnog procesa, a zatim u revitalizaciju maloprodajnih objekata. Urađeni su remonti na svim tunelskim linijama u pekari, postavljena i pokrenuta protočna parna peć velikog kapaciteta, povećan broj roto peći velikog kapaciteta za izradu peciva, postavljena minusna komora velike zapremine. Takođe, postavljene su dve fermentacione komore velikih zapremina, automatizovanapeć za izradu somuna, revitalizovana i modernizovana proizvodnja kora za pitu montažom dve mašine velikog kapaciteta, urađena kompletna instalacija vodovoda, jer je stara bila dotrajala sa velikim gubicima. Sa tim u vezi je završena i ekonomizacija potrošnje energenata uz investicije u novi sistem za zagrevanje pekare.Celokupna produktivnost i profitabilnost pekare su podignuti na viši novo, proširen je asortiman proizvoda uz poboljašnje kvaliteta, i revitalizovana je mreža maloprodajnih objekata na teritoriji celog Niša.

U planu je dalje širenje maloprodaje prema svim većim mestima u okruženju, a za sada su otvorene maloprodaje u Prokuplju, Leskovcu. Uveden je novi način pozicioniranja maloprodaje kroz novi tip objekata, a planira se postavljanje još objekata ovog tipa i otvaranje novih komšijskih pekara u Nišu, poručuju iz Žitopeka.

Don Don je doneo iskustvo i znanje regionalnog lidera u industrijskom pekarstvu, a Žitopek je svojom višedecenijskom tradicijom čuvao prepoznatljivi ukus svojih proizvoda koji Nišlije toliko vole. „Vremena su se menjala, a uz njih i navike potrošača, ali su neke stvari ostale iste – Žitopek je i dalje jedan od simbola našeg grada, a mi i dalje ustajemo pre svih, svakoga dana, da bi hleb stigao tačno na vreme na police naših kupaca“ – izjavio je Milan Todorović, generalni direktor Žitopeka.

Danas Žitopek vrhunskim pekarskim proizvodima snabdeva borski, zaječarski, pirotski, nišavski, pčinjski, jablanički i toplički okrug, a na dnevnom nivou za proizvodnju utroši oko 30 tona brašna. U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija kontinuinirano pomaže brojne ustanove u Nišu, a 2015. pokrenut je i poseban projekat, Dinar za inkubator - kada su obezbeđena sredstva za kupovinu inkubatora Odeljenju neonatologije u Nišu.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum