Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Kompanija Ahold Delez među liderima u održivom poslovanju
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Kompanija Ahold Delez među liderima u održivom poslovanju

Kompanija Ahold Delez među liderima u održivom poslovanju 2 meseci 1 nedelju pre #1564

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1

Kompanija Ahold Delez našla se među liderima održivog poslovanja u maloprodaji, prema Svetskom indeksu održivosti Dau Džons za 2017.godinu.

Kompanija Ahold Delez dobila je ukupnu ocenu 73 od 100, što je daleko iznad srednje ocene od 45 u industriji maloprodaje. Dau Džons indeks predstavlja ključni pokazatelj investitorima koliko kompanija ulaže u održivi razvoj.

“Velika je čast za kompaniju Ahold Delez da je prepoznata kao lider u maloprodaji prema Svetskom indeksu održivosti Dau Džouns. To potvrđuje napore svih naših brendova i 370.000 zaposlenih. Održivo poslovanje sastavni je deo naše strategije 'Zajedno smo bolji', istakao je Dik Boer, generalni direktor kompanije Ahold Delez.

„Kroz poslovanje naših lokalnih brendova, kojih ima 21 u 11 zemalja, nastavićemo da ispunjavamo naša obećanja da smo bolje mesto za kupovinu, bolje mesto za rad i bolji komšija. Promovisanjem zdravije ishrane, smanjenjem količina hrane koja se baca i stvaranjem zdravog i inkluzivnog mesta za rad možemo na najbolji način da utičemo na živote naših kupaca, kolega i zajednice“.

Boer je napomenuo da je kompanija Ahold Delez poslovala naročito dobro u nekoliko kategorija, uključujući zdravlje i ishranu, upravljanje lancem nabavke i angažovanje novih talenata. „Ovo je rezultat izuzetnog napora i doprinosa od strane 370.000 saradnika i naših odličnih lokalnih brendova“, rekao je Boer.

„Naša posvećenost primeni principa održivog može se sagledati kroz rezultate koje postižemo. Strateški odgovorno upravljamo viškovima hrane i samo putem donacije više od 1000 tona hrane stiglo je do onih kojima je najpotrebnije. Procenat otpada koji smo reciklirali je porastao za 24 odsto, a kontinuirano smanjenje emisije CO2 (ugljen dioksida) samo je jedna u nizu aktivnosti kojom želimo da utičemo na zdraviju i čistiju planetu“, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji Delez Srbija.

Ocena „DJSI World“ ustanovljena je 1999. godine kao prvi globalni standard održivosti i prati učinak vodećih svetskih kompanija prema privrednim, ekološkim i društvenim kriterijumima.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum