Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Comtrade otvorio Fabriku znanja u Podgorici
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Comtrade otvorio Fabriku znanja u Podgorici

Comtrade otvorio Fabriku znanja u Podgorici 4 meseci 1 nedelju pre #1601

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 807
  • Karma: 1

U Podgorici je pod sloganom „Dizajniraj svoju budućnost“ otvorena 11. Fabrika znanja. I ove godine, 10. i 11. oktobra Fabrika znanjasvoje pogone otvorila je na Univerzitetu Donja Gorica zaoblastikao što su web dizajn, „Internet of things“idigitalna umetnost,ali i za pitanja bezbednosti na internetu, rodne ravnopravnostiu IT svetui druge teme koje inspirišu i motivišu mlade generacije.

Najveći regionalni edukativni IT događaj Fabrika znanja i ove godine donosi mnogo uzbuđenja za učenike osnovnih i srednjih škola i studente. Organizatori ističu da je ovo okupljanje „besplatno, a neprocenjivo“, kao motivacija za sve one koji čine prve korake u dizajniranju sopstvene budućnosti.

Fabrika Znanja pokrenuta je 2009. godine u Beogradu, na inicijativu kompanije Comtrade, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Ministarstva javne uprave i Ministarstva ekonomije Crne Gore, a uz podršku Univerziteta Donja Gorica.
Fabrika znanja omogućava mladim ljudima širom regiona da se upoznaju sa aktuelnim trendovima iz IT sveta i saznaju više o mogućnostimapronalaženja sopstvenog mesta u njemu.Ova manifestacija fokusirana je podsticanje aktivnog učešća u programu i samostalnog istraživanja obrađenih tema, uz direktnu participaciju polaznika, razmenu ideja, podsticanje kreativnog razmišljanja i motivaciju za sticanje novih znanja.

Ovogodišnju manifestaciju svečano su otvorili ministarka nauke u Vladi Crne Gore dr Sanja Damjanović i rektor Univerziteta Donja Gorica prof. dr. Veselin Vukotić.

Ministarka je izjavila da je veliko zadovoljstvo što je dobila priliku da otvori Fabriku znanja, jedan od tradicionalnih programa festivala Otvoreni dani nauke, posvećen savremenim trendovima iz oblasti IT tehnologije.


Profesor Vukotić je izrazio zadovoljstvo što je Fabrika znanja postao deo brenda Univerziteta Donja Gorica i što je sedam godina domaćin ovoj manifestaciji. Univerzitet je otvoren za saradnju ne samo sa akademskom zajednicom, već i sa biznisom, korporacijama i društvenom zajednicom. Pored ulaganja u sebe i odnose sa drugima, Univerzitet gradi jedan globalni imidž, jednu globalnu mrežu, pripremajući učenikei studente za rad u naprestižnijim kompanijama u svjetu. Profesor Vukotić je naglasio „da je Univerzitet Donja Gorica posvećen studentu i ulaganju u njegovu karijeru i njegovu sreću i životno zadovoljstvo. Fabrika znanja je jedan od dokaza tog ulaganja.“

I ove godine će biti obrađeno mnogo zanimljivih oblasti,od sigurnosti na internetu i digitalne umetnosti, preko najbrže rastućeg trenda u IT industrijipod nazivom„Internet of Things“, pa sve do segmenta posvećenog pitanju rodne ravnopravnosti, sa temom „Devojčice u IT svetu“.

Značajno mesto u ovogodišnjoj Fabrici znanja imaju i kreativne radionice, kao što su Mala škola dizajna, Radionica za kreativno rešavanje problema, ali i Ekološka radionica na kojoj se od recikliranih materijala izrađuju praktični predmeti.Na grupnim radionicama učesnici će imatipriliku da se neposredno uključe i razviju autentična interesovanja za tehnologije i tehnike kojima će se u budućnosti možda i baviti kroz svoje životne pozive.

I to nije sve, jer će mladi iz Bara, Kotora, Herceg Novog, Danilovgrada, Spuža, Prčnja, Cetinja, Podgorice i drugih gradova Crne Gore podeliti iskustva sa najpoznatijim „jutjuberima“ u regionu, učiti osnove web programiranja i takmičiti se u kvizovima znanja, a sve to sa ciljem da se izraze, inspirišu, unaprede svoje veštine, ojačaju samopouzdanje i podstaknu radoznalost.

Na ovaj način, Univerzitet Donja Gorica i kompanija Comtrade nastavljaju svoju društveno korisnu ulogu i stvaraju snažniju osnovu za razvoj IT sektora u celom regionu, a sami organizatori ističu da: „Fabrika znanja nije posvećena samo davanju odgovora, već i ohrabrenju da se traga za novim pitanjima.“
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum