Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Hemofarm treću godinu zaredom dobija najvišu ocenu
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Hemofarm treću godinu zaredom dobija najvišu ocenu

Hemofarm treću godinu zaredom dobija najvišu ocenu 2 meseci 4 nedelja pre #1608

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 787
  • Karma: 1

Već treću godinu zaredom kompanija Hemofarm dobija najvišu ocenu (ekvivalent A+) za primenu održivog razvoja u poslovanju čime nastavlja da održava nivo uspeha, ali i da bude jedan od lidera održivog razvoja u regionu.Po tome se ubraja u malobrojne. Ove godine čast da predstavi najnoviji izveštaj koji nosi naziv „Kad reči postanu dela“ ali i da najavi pristupanje kompanije Globalnom dogovoru,imao je g. Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA za jugoistočnu Evropu.

„Kao što piše na početku našeg novog izveštaja, održivi razvoj je priča o tome kako da budemo bolji u svemu što radimo, da više poštujemo ljude i zajednicu u kojoj radimo i živimo, da štedimo resurse i čuvamo životnu sredinu. Stručnjaci kažu da za deceniju ili dve, kompanije koje ne budu poslovale shodno principima održivog razvoja neće ni postojati na globalnom tržištu. Mi u Hemofarmu na sebe smo preuzeli ulogu da budemo inicijator promene i promoter održivog razvoja u regionu jugoistočne Evrope“, rekao je Seeligeru razgovoru sa partnerima i novinarima i najavio da očekuje da ćeHemofarm uskoro pristupitinajvećoj svetskoj građanskoj inicijativi u okviru Ujedinjenih nacija, Globalnom dogovoru, čime se obavezuje da će svoje delatnosti usaglasiti sa deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoline i anti-korupcije.

Najnoviji izveštaj nosi naziv „Kad reči postanu dela“ i upravo na tome je bila težnja Hemofarma – da sa izveštavanja o njemu pređe na upravljanje održivim razvojem. U praksi ovo znači da pogoni ove kompanije spadaju u 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji. Takođe, Hemofarm je postavio i novi rekord od 5 milijardi tableta, a ipak uspeo da smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu,ističe da održivi razvoj ne predstavlja samo brigu o životnoj sredini, već i o zaposlenima i široj zajednici. Prema njenim rečima,više od polovine zaposlenih u Hemofarmu čine žene, dok je udeo žena u menadžmentu čak 60 odsto.

“Ono što je važno da napomenem jeste da nam je bezbednost na radu na prvom mestu. Tokom 2016. povećali smo broj zaposlenih za 5 odsto, a nastavili trend smanjenja broja povreda na radu.Kad god je to moguće proizvode pakujemo u pakovanja od recikliranog kartona, a zahvaljujući upravo tom recikliranom pakovanju iz Hemofarma neke članice STADA grupe, npr. u Francuskoj, dobile su podsticaje svojih vlada, dodala je Sanda Savić.

Hemofarm jesamo u 2016. izdvojio oko 50 miliona dinara za podršku zdravstvu, obrazovanju, kulturi i sportu, koje je pomogao kroz aktivnosti svoje Fondacije. Hemofarm je i solidaran član društvene zajednice. Kroz kampanju „Najvažniji poziv u životu“, koja je za cilj imala podizanje svesti u društvu o značaju doniranja organa,ova kompanija i njena fondacija su se borile za direktnu održivost – života.

Inače, u ovom trenutku samo 12 kompanija u Srbiji priprema godišnje izveštaje o održivom razvoju, koje šalje u svetsku bazu podataka.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum