Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Delegacija ambasade Švedske i Tetra Pak-a u poseti Imleku
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Delegacija ambasade Švedske i Tetra Pak-a u poseti Imleku

Delegacija ambasade Švedske i Tetra Pak-a u poseti Imleku 1 mesec 3 dana pre #1631

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 757
  • Karma: 1

Najveću fabriku Imleka, u Padinskoj Skeli, posetio je NJ.E. gospodin Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu kako bi se obeležilavišedecenijska uspešna saradnja regionalnog lidera mlečne industrije i čuvene švedske kompanije Tetra Pak. Saradnja Imleka i svetski priznatog proizvođača kartonske ambalaže duga je više od pet decenija, a ove godine ponovo je,nakon 20 godina, lansiran “Moja kravica Trougao” kao rezultat dvogodišnjeg rada Imlekovih i Tetra Pakovih inženjera.Delegaciji ambasade Švedske su pored obilaska proizvodnje u kojoj značajno mesto zauzimaju Tetra Pak linije, predstavljeni brojni drugi zajednički projekti dva privredna giganta koji se odnose na unapređenje zaštite životne sredine, brige o lokalnoj zajednici i daljih zajedničkih planova.

Ilija Šetka, generalni direktor Imleka, prilikom obilaska izjavio je: “Kao regionalnom lideru mlečne industrije, obaveza nam je da potrošačima obezbedimo samo najkvalitetnije proizvode. Tetra Pak svetski lider u kartonskoj ambalaži, nam već decenijama pomaže da takve proizvode našim potrošačima ponudimo u najkvalitetnijim i modernim pakovanjima koja čuvaju kvalitet i svežinu proizvoda. Samo u postrojenju u Padinskoj Skeli, koje smo danas imali priliku da obiđemo, godišnje se preradi preko 200 miliona litara mleka od kojeg nastaju brojni omiljeni proizvodi i brendovi poput Moje Kravice, Balansa i drugih.”


„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što sam u prilici da u društvu našeg partnera kompanije Imlek, poželim dobrodošlicu Nj.E. Ambasadoru Švedske u Srbiji, kao i da proslavimo još jednu godinu uspešne saradnje naših kompanija, Imleka i Tetra Pak-a. Ovo je sjajna priča i potvrda o tome kako su švedske i srpske vrednosti, koje su u osnovi naših kompanija, izgradile partnerstvo koje traje više od 50 godina. Mi se u kompaniji Tetra Pak, ponosimo razvijanjem dobrih pakovanja i ambalaže, a sve sa ciljem da zaštitimo ono što je dobro: hranu, ljude i budućnost. Zahvaljujući Imleku, prisutni smo u milionima srpskih domova širom zemlje i na taj način mi i ispunjavamo naše obećanje o dostupnosti bezbedne hrane“, rekao je Frančesko Faela, generalni direktor Tetra Pak-a za Jugoistočnu Evropu.

NJ.E. ambasador Švedske u Srbiji, gospodin Jan Lundin tom prilikom je izjavio:“Meni, kao ambasadoru Švedske u Srbiji, je izuzetno drago što danas obeležavamo više od pola veka dugu saradnju između Imleka, regionalnog lidera mlečne industrije i Tetra Pak-a, vodeće svetske kompanije u oblasti prerade i pakovanja hrane. Ove godine obeležavamo i 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Srbije i Švedske. Činjenica je da su obe kompanije lideri u svojim oblastima i zato je dragoceno što se spajanjem njihovih iskustava i vrednosti doprinosi opštem razvoju ideje o održivosti u preradi i pakovanju hrane, kao i implementaciji različitih održivih rešenja. Sećam se da sam kao mladi diplomata u Jugoslaviji davne 1984. godine pio jogurt iz dobro poznatih trouglastih pakovanja. Posebno mi je drago što je Tetra Pak učestvovao u tome da se taj omiljeni proizvod vrati na tržiste, jer ono što dobro ne treba menjati”.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum