Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije ROSA podržava razvoj škola roditeljstva u domovima zdravlja
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: ROSA podržava razvoj škola roditeljstva u domovima zdravlja

ROSA podržava razvoj škola roditeljstva u domovima zdravlja 2 godina 2 meseci pre #364

 • milan
 • milan's Avatar
 • Van mreže
 • Moderator
 • Retail Serbia - Trgovina u Srbiji
 • Poruka: 110
 • Primljenih Zahvalnica: 1
 • Karma: 0
Nakon uspešnog osnivanja tri banke humanog mleka u Srbiji, voda Rosa nastavlja da pomaže bebama i roditeljimai u saradnji sa Ministarstvom zdravlja podržava razvoj novih škola roditeljstva u domovima zdravlja u Srbiji, u cilju pružanja stručne pomoći porodicama tokom trudnoće, porođaja, ali i prvih godina roditeljstva. Inicijativu Rosa vode će moći da podrže i građani, kupovinom pakovanja Rosa vode od 1.5 litar, od čije se prodaje odvaja po jedan dinar za razvoj škola.

Nove škole roditeljstva će biti razvijane u sredinama koje do sada nisu imale ovaj vid edukacije ipredviđeno je da prvih pet škola bude otvoreno u maju 2016. godine. Plan je da u naredne tri godine postojeća mreža bude proširena saoko 20 škola,a odluku u kojim će gradovima biti otvorene doneće Ministarstvo zdravlja na osnovu monitoringa i stručne analize koji će biti izvršeni na teritoriji cele Srbije.Roditelji će na radionicama i predavanjima dobijati dragocene savete o trudnoći, adekvatnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i pripremama za porođaj. Škole će voditi stručni medicinski timovi koji će proći sveobuhvatan program obuke pod nadzorom Ministarstva zdravlja, a koji je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije iz zemlje i inostranstva.

“Ministarstvo zdravlja kroz postojeće škole roditeljstva i savetovalištva pri domovima zdravlja pruža pomoć trudnicama, ali je podrška društveno odgovornih kompanija i brendova uvek dobrodošla, te sa velikim zadovoljstvom podržavamo želju Rosa vode da doprinese ideji da svi roditelji u Srbiji imaju podjednako kvalitetnu i stručnu pomoć u periodu planiranja i proširenja porodice. Nove škole će doprineti boljoj pripremljenosti očeva i majki za dolazak i drago nam je što će ta mogućnost biti ostvarena u manjim sredinama u kojima ovaj vid oslonca nije postojao, a koji je preko potreban. Posebno nas raduje što će nove škole biti mesta na kojima će roditelji moći da dobiju odgovore na mnoga pitanja, kao i kredibilne savete“, izjavila je dr. Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu.

„Podrška razvoju škola roditeljstva usledila je nakon osnivanja Banaka humanog mleka širom zelje i predstavlja nastavak misije Rosa vode da podrži ono što je važno - porodicu i ulaganje u buduće generacije dece. Ovom inicijativom želimo da pomognemo i mamama i tatama u krajevima u kojima nije postojao ovaj vid podrške, da od stručnjaka dobiju stručne savete i proverenu pomoć. Dolazak novog člana porodice u dom je uzbudljiv i izazovan period za celu porodicu, a mi želimo da ga učinimo sigurnijim i lepšim. Verujemo da će građani podržati osnivanje novih škola roditeljstva, kao što su bili uz Rosu i prethodnih godina“, izjavila je Milica Stefanović, u ime Rosa vode.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

 • Korisne informacije

 • Šta je Retail Serbia?

 • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum