Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Erste Bank:neto dobit u prvom kvartalu 524 miliona dinara
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Erste Bank:neto dobit u prvom kvartalu 524 miliona dinara

Erste Bank:neto dobit u prvom kvartalu 524 miliona dinara 1 godinu 6 meseci pre #696

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 728
  • Karma: 1
- Krediti stanovništvu i mikro klijentima uvećani za 4% u odnosu na kraj 2015. godine i iznose 34,3 milijarde dinara; depoziti stanovništva i mikro klijenata veći za 2,6% i iznose 44,8 milijardi dinara.
- Krediti pravnim licima viši za 1,7% u odnosu na kraj 2015. godine i iznose 50,4 milijarde dinara; depoziti pravnih lica smanjeni za 29% i iznose 18,8 milijardi dinara.
- Dobit od kamata viša za 5,9% u odnosu na isti period 2015. godine i iznosi 1.386,7 miliona dinara, dok je dobit od naknada i provizija niža za 20,5% i iznosi 334 miliona dinara.
- Neto dobit u prvom kvartalu 2016. godine iznosi 524 miliona dinara, što je za 28,4% bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine.
- Bilansna suma uvećana je za 3,3%, sa 117,5 milijardi dinara na kraju 2015. godine na 121,4 milijarde dinara na kraju prvog kvartala 2016. godine.
- Adekvatnost kapitala bezbedno je iznad NBS regulatorno propisanog minimuma i iznosi 16,83%.
„I u prvom kvartalu nastavljen je rast volumena kredita plasiranih stanovništvu i privredi, kao i smanjenje nivoa NPL-a, što je pozitivno uticalo na našu profitabilnost. Pad kamatnih stopa na tržištu pruža nam dodatne mogućnosti pri kreiranju ponuda, poput trenutno aktuelnih stambenih kredita sa značajno nižim kamatnim stopama u dinarima i evrima“, izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad.

Na kraju prvog kvartala 2016. godine, stanje kredita plasiranih stanovništvu i mikro klijentima je uvećano za 4% u odnosu na kraj 2015. godine, i iznosi 34,3 milijarde dinara. U poređenju sa krajem 2015. godine, i stanja depozita stanovništva i mikro klijenata su se uvećala za 2,6% i iznose 44,8 milijardi dinara.

Stanje kredita plasiranih pravnim licima na kraju prvog kvartala 2016. godine iznosi 50,4 milijarde dinara i predstavlja rast od 1,7% u odnosu na kraj 2015. godine. S druge strane, depoziti pravnih lica su se smanjili za 29% u odnosu na kraj 2015. godine i njihovo stanje na kraju marta 2016. je iznosilo 18,8 milijardi dinara.

U pogledu operativnog poslovanja, Banka je u prva tri meseca 2016. godine ostvarila 3,2% više operativnih prihoda u odnosu na isti period prošle godine, dok su operativni rashodi veći za 4,6%. U odnosu na prvi kvartal 2015. godine, operativna dobit Banke se nije značajno promenila i iznosi 635,4 miliona dinara, dok je na kraju prvog kvartala prošle godine iznosila 631,8 miliona dinara.
U toku prva tri meseca ove godine ostvareno je 1.386,7 miliona dinara dobiti po osnovu kamata, što je za 5,9% više u odnosu na prethodnu godinu kada je taj prihod iznosio 1.309,0 miliona dinara. Neto dobit po osnovu naknada i provizija je niža za petinu i iznosi 334,3 miliona dinara.

Ukupna neto dobit u prvom kvartalu 2016. godine iznosi 524,1 miliona dinara, što je za čak 28,4% bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je ostvarena neto dobit od 408,3 miliona dinara.

Broj korisnika alternativnih kanala distribucije na kraju prvog kvartala 2016. godine je veći za 14% u odnosu na mart 2015. godine, tako da sada gotovo 200 hiljada klijenata Erste Banke koristi internet i mobilno bankarstvo. Ukupan broj klijenata Erste Banke je preko 365 hiljada.

PROGNOZA
Erste Bank a.d. Novi Sad nastavlja da pruža sveobuhvatnu podršku stanovništvu i privredi Srbije prilikom ostvarivanja njihovih finansijskih potreba i ciljeva. Principi poslovanja koji podrazumevaju fokusiranje na stalno poboljšavanje usluge klijentima te konstantno unapređivanje unutrašnje organizacije i efikasnosti i ubuduće će činiti osnovu poslovanja Banke
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum