Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Ambasador Nemačke u Srbiji posetio šabački Hemofarm
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Ambasador Nemačke u Srbiji posetio šabački Hemofarm

Ambasador Nemačke u Srbiji posetio šabački Hemofarm 1 godinu 6 meseci pre #864

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 802
  • Karma: 1
„Hemofarm je jedna od najvećih nemačkih investicija u Srbiji i dobar primer uspešne saradnje između kompanije i gradske uprave. Hemofarm u Srbiji zapošljava 2600 radnika i doprinosi ekonomskom rastu u Vršcu i Šapcu. Pozdravljam blisku i partnersku saradnju izmedju Hemofarma i grada Šapca, ona je ključna u nastojanju da Šabac postane još privlačnije mesto za investicije“- rekao je ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Ambasador je u pratnji gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i menadžmenta Hemofarma obišao fabrički pogon koji godišnje proizvede preko 55 miliona pakovanja lekova za tržišta 38 zemalja sveta. Poseta ambasadora Ditmana simboličan je početak obeležavanja decenije poslovanja Hemofarma u okviru STADA grupe. Od kada je ova nemačka kompanija preuzela Hemofarm, 2006. godine do danas, u modernizaciju opreme i proizvodnje ali i obuku radnika uloženo je više od 200 miliona evra i otvoren je put ka brojnim svetskim tržištima.Šabačka fabrika lekova specijalizovana je za proizvodnju nesterilnih farmaceutskih proizvoda, sirupa, kapsula i tableta. Zahvaljujuci visokoobrazovanim i edukovanim stucnjacima, kao i najsavremenijoj tehnoloskoj opremi, proizvodi veoma kompleksne forme lekova.

„Obim proizvodnje raste poslednjih godina i proširujemo portfolio novim proizvodima. Do kraja godine zaokružujemo godišnji plan investicija vredan 4.5 miliona evra. Ne zaboravljamo ni segment održivog razvoja. Prošle godine pustili smo u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vredno 1,2 miliona evra. A prema oceni relevantne ustanove u okviru Svetske banke Hemofarm je po energetskoj efikasnosti u 20 odsto najboljih fabrika u svetu. Koraci koji su nas doveli na tu listu napravljeni su upravo ovde, na lokalu“, rekao je Dragan Tošić, direktor fabrike Hemofarm Šabac.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je Grad veoma ponosan na činjenicu da su na njegovoj teritoriji uspešne firme iz Nemačke i da su ta iskustva dragocena. „Učinićemo sve da omogućimo dolazak novih investitora iz Nemačke i uspostavljanje partnerstva između nemačkih i šabačkih firmi, sposobnih da posluju po strogim kriterijumima nemačkih kompanija. Danas smo nemačkom ambasadoru predstavili plan Savaparka i izgradnje toplane na biomasu“, rekao je gradonačelnik nakon razgovora sa ambasadorom.

Hemofarm u Šapcu zapošljava 357 ljudi koji rade u pogonima čvrstih, polučvrstih i tečnih formi, kao i najsavremenijem pogonu dezinfekcionih sredstava i medicinskih rastvora. Fabrika ispunjava najstrože svetske standarde u proizvodnji i snabdevanju evropskog tržista i poseduje brojne setrtifikate najrespektabilnijih inspekcijskih organa evropskih zemalja.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum