Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Forum Trgovina u Srbiji Saopštenja za medije Održana prva Podravkina Lino konferencija za pedijatre
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

TEMA: Održana prva Podravkina Lino konferencija za pedijatre

Održana prva Podravkina Lino konferencija za pedijatre 1 godinu 5 meseci pre #937

  • Zarko
  • Zarko's Avatar
  • Van mreže
  • Dijamant [RS] foruma
  • Poruka: 807
  • Karma: 1
Kompanija Podravka je u saradnji sa farmaceutskom kompanijom Belupo, koja je deo Podravka Grupe, organizovala prvu Lino konferenciju namenjenu pedijatrima u Beogradu. Tema konferencije bila je dohrana odojčadi, izbor, raspored uvođenja namirnica i prvih nemlečnih obroka, kao i predstavljanje nove linije proizvoda iz kompanije Podravka, Lino kašica za odojčad.

Polazna tačka konferencije, oko koje su se saglasili svi prisutni pedijatri, njih nekoliko stotina, jeste da je majčino mleko najbolja hrana u prvih šest meseci života. Ono što je bio dalji fokus konferencije, jeste sa kojim namirnicama i kojim rasporedom bi trebalo krenuti u proces uvođenja čvrste hrane.


„Usvajanje zdravih navika u najranijem periodu odrastanja predstavlja osnov za buduće zdravlje dece. Nemlečna ishrana se uz dojenje, odnosno adaptirano mleko, uvodi tokom cele prve godine. Počinje između 4. i 6. meseca života, postepenim uvođenjem žitarica, voća, povrća, mesa i drugih hranljivih, gradivnih i zaštitnih namirnica. Hrana spremljena kod kuće obezbeđuje kvalitetne, ukusne obroke. Pored većeg angažovanja majke, potrebno je voditi računa o poreklu namirnica i o higijenskom režimu pripreme. Sa druge strane, industrijske kašice u teglicama od renomiranih proizvođača hrane su praktične, sigurne, kontrolisanog su porekla i kvaliteta, jednostavne su za upotrebu“, izjavila je Biljana Alimpić, pedijatar-dijetolog u Institut za majku i dete “dr Vukan Čupić” u Beogradu.

Posvećujući pažnju potrebama beba, u saradnji sa pedijatrima i nutricionistima, kompanija Podravka razvila je dve linije prvih nemlečnih obroka za odojčad, koje je predstavila na konferenciji: Lino kašice od žitarica i Lino voćne kašice.

Lino kašice od žitarica sa kombinacijama heljde, prosa i riže, zatim riže sa bananom i riže sa jabukom i šargarepom, se pripremaju sa vodom. S obzirom da sadrže vitamine koji pozitivno deluju na imunitet deteta, predstavljaju siguran, praktičan i kvalitetan izbor za prve nemlečne obroke beba.

Lino voćne kašice, 8 različitih proizvoda jabuka, jabuka banana, jabuka šljiva, jabuka kruška, kruška, breskva, marelica, jabuka keks, su hranljive i lako varljive, blagog i prijatnog ukusa sa visokim procentom voća kontrolisanog porekla i kvaliteta, bez dodatnih zaslađivača, šećera, glutena, konzervansa, boja i aroma. Velika prednost Lino voćnih kašica je i u tome što se nalaze u staklenim, sterilnim, čašicama i zgodne su za upotrebu, pa se bebi mogu dati u svakom trenutku.

Obe linije proizvoda napravljene su u skladu sa najsavremenijim tehnološkim postupkom i po ispitanim receptima koji osiguravaju nutritivnu vrednost i poseduju sertifikate koji to i potvrđuju.

O kompaniji Podravka

U prehrambenoj industriji Podravka se ubraja među vodeće kompanije u jugoistočnoj,srednjoj i istočnoj Evropi. Od drugih kompanija razlikujemo se po sposobnosti razumevanja potreba potrošača, našim markama proizvoda i visokom kvalitetu proizvoda i poslovnih procesa. Podravka ima fabrike i predstavništva u preko 20 zemalja na tri kontinenta, Evropi, Australiji i Americi. Njena snažna distribucijska mreža proteže se od Jadranskog do Baltičkog mora, čime se približila svojim kupcima na međunarodnom tržištu. Isto tako, uz proizvodnju i prodaju na području regije, Podravka ima strateške saveze na pojedinim tržištima te putem svoje razvijene distribucijske mreže distribuira proizvode svojih partnera.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum