Skorije poruke - Retail Serbia Forum - Retail Serbia - Retail Serbia http://www.retailserbia.com Fri, 20 Oct 2017 17:09:20 +0200 Kunena Forum (Joomla) sr-yu DON DON I LESAFFRE TRADICIONALNO OBELEŽILI SVETSKI DAN HLEBA - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/saopstenja/1586-don-don-i-lesaffre-tradicionalno-obelezili-svetski-dan-hleba#1607 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/saopstenja/1586-don-don-i-lesaffre-tradicionalno-obelezili-svetski-dan-hleba#1607
Povodom Svetskog dana hleba tradicionalno je održana edukativna radionica za decu na kojoj su učenici OŠ "Mića Stojković" imali priliku da čuju brojne zanimljivosti o ovoj značajnoj namirnici, kao i da se takmiče u pripremi pletenica. Kompanije Lesaffre i Don Don će u nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan hleba uručiti donaciju Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Edukativna radionica za beogradske osnovce imale je za cilj da učenike osmog razreda nauči osnovnim stvarima o pripremi hleba, zdravoj i izbalansiranoj ishrani, čiji je hleb sastavni deo, ali i da nauče važnu lekciju iz humanosti.


„Već nekoliko godina unazad kompanija Don Don obeležava Svetki dan hleba različitim aktivnostima usmerenim ka deci.Deca brzo uče i radoznala su, zato je veoma važno pružiti im dovoljno informacija i podstaknuti ih još u ranom perioduda neguju prave vrednosti. Ove godine učenici osmog razreda imali su priliku da čuju kakav je pekarski zanat danas i koliko je hleb važan deo naše svakodnevice i ishrane. Za današnji dan posebno se vezuje i tema koja je poslednjih godina sve aktuelnija u svetu i kod nas, a to je bacanje hrane. Nedavno je objavljena procena po kojoj skoro četvrtina stanovništva Srbije živi na ivici siromaštva, dok se oko 250.000 tona hrane godišnje baci. Mnogo je načina na koji svako od nas može da doprinese. Kompanija Don Don pomaže brojne ustanove kojima je pomoć neophodna, ne samo tokom oktobra meseca, već cele godine“ – izjavio je Ozren Petrović, PR kompanije Don Don.

„Hleb je sastavni deo svake pravilne ishrane i osnova kvalitetnog obroka, a mi smo želeli da na to skrenemo pažnju i beogradskim osnovcima, ali na jedan nekonvencionalan i zabavan način. Nadamo se da su kroz ovu radionicu i takmičenje neki mladi prepozali svoju buduću profesiju, jer će dobri pekari i tehnolozi uvek biti na ceni. Kažu da hrana ima mnogo bolji ukus kada je podelimo sa drugima, pa smo zato rešili da se držimo tog načela ove godine i uz pomoć naših mladih sugrađanaomiljeno pecivo podelimo sa našim prijateljima iz Zvečanske. I ovaj Svetski dan hleba protekao je u humanom tonu,a srce od hleba otići će na najbolju moguću adresu- u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvčanskoj“,izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.]]>
Saopštenja za medije Tue, 17 Oct 2017 01:47:42 +0200
Slovenački TUŠ supermarketi od sada pod imenom SUPER KIT-GO - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1585-slovenacki-tus-supermarketi-od-sada-pod-imenom-super-kit-go#1606 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1585-slovenacki-tus-supermarketi-od-sada-pod-imenom-super-kit-go#1606

Super Kit Go MakedonijaSlovenački maloprodajni lanac Tuš i zvanično više nije prisutan u Makedoniji, a kompanija koja je preuzela njihove objekte rebrendirala ih je u SUPER KIT-GO. 

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Mon, 16 Oct 2017 21:48:17 +0200
Bingo otvorio novi hipermarket i ritejl park sa dm, Deichamnn, Sport Vision i Waikiki maloprodajama - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1584-bingo-otvorio-novi-hipermarket-i-ritejl-park-sa-dm-deichamnn-sport-vision-i-waikiki-maloprodajama#1605 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1584-bingo-otvorio-novi-hipermarket-i-ritejl-park-sa-dm-deichamnn-sport-vision-i-waikiki-maloprodajama#1605

Bingo TuzlaLider u maloprodajnom sektoru Bosne i Hercegovine, tuzlanski Bingo, svečano je danas otvorio novi hipermarket i ritejl park. 

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Mon, 16 Oct 2017 21:44:01 +0200
Hrvatska: Tommy, Spar, Studenac i Trgovina Krk otvorili nove supermarkete - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1583-hrvatska-tommy-spar-studenac-i-trgovina-krk-otvorili-nove-supermarkete#1604 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1583-hrvatska-tommy-spar-studenac-i-trgovina-krk-otvorili-nove-supermarkete#1604

SupermarketTrgovački lanci Tommy, Spar, Studenac i Trgovina Krk, uspešno su nastavili širenje prodajne mreže otvaranjem novih maloprodaja u Hrvatskoj. 

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Thu, 12 Oct 2017 22:20:25 +0200
Repubilka Srpska dobila novi Super Kort - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1582-repubilka-srpska-dobila-novi-super-kort#1603 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1582-repubilka-srpska-dobila-novi-super-kort#1603

Super Kort ZvornikKompanija Fructa Trade iz Dervente uspešno nastavlja širenje maloprodajne mreže otvaranjem marketa na novoj lokaciji.  

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Thu, 12 Oct 2017 22:18:04 +0200
Diskonter PEPCO ušao na tržište Slovenije - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1581-diskonter-pepco-usao-na-trziste-slovenije#1602 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1581-diskonter-pepco-usao-na-trziste-slovenije#1602

PepcoPoljski maloprodajni lanac Pepco, otvorio je svoje prve trgovine i u Sloveniji čime je i zvanično otpočeo svoje poslovanje u toj zemlji u kojoj planira velike investicije. 

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Wed, 11 Oct 2017 19:43:44 +0200
Comtrade otvorio Fabriku znanja u Podgorici - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/saopstenja/1580-comtrade-otvorio-fabriku-znanja-u-podgorici#1601 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/saopstenja/1580-comtrade-otvorio-fabriku-znanja-u-podgorici#1601
U Podgorici je pod sloganom „Dizajniraj svoju budućnost“ otvorena 11. Fabrika znanja. I ove godine, 10. i 11. oktobra Fabrika znanjasvoje pogone otvorila je na Univerzitetu Donja Gorica zaoblastikao što su web dizajn, „Internet of things“idigitalna umetnost,ali i za pitanja bezbednosti na internetu, rodne ravnopravnostiu IT svetui druge teme koje inspirišu i motivišu mlade generacije.

Najveći regionalni edukativni IT događaj Fabrika znanja i ove godine donosi mnogo uzbuđenja za učenike osnovnih i srednjih škola i studente. Organizatori ističu da je ovo okupljanje „besplatno, a neprocenjivo“, kao motivacija za sve one koji čine prve korake u dizajniranju sopstvene budućnosti.

Fabrika Znanja pokrenuta je 2009. godine u Beogradu, na inicijativu kompanije Comtrade, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Ministarstva javne uprave i Ministarstva ekonomije Crne Gore, a uz podršku Univerziteta Donja Gorica.
Fabrika znanja omogućava mladim ljudima širom regiona da se upoznaju sa aktuelnim trendovima iz IT sveta i saznaju više o mogućnostimapronalaženja sopstvenog mesta u njemu.Ova manifestacija fokusirana je podsticanje aktivnog učešća u programu i samostalnog istraživanja obrađenih tema, uz direktnu participaciju polaznika, razmenu ideja, podsticanje kreativnog razmišljanja i motivaciju za sticanje novih znanja.

Ovogodišnju manifestaciju svečano su otvorili ministarka nauke u Vladi Crne Gore dr Sanja Damjanović i rektor Univerziteta Donja Gorica prof. dr. Veselin Vukotić.

Ministarka je izjavila da je veliko zadovoljstvo što je dobila priliku da otvori Fabriku znanja, jedan od tradicionalnih programa festivala Otvoreni dani nauke, posvećen savremenim trendovima iz oblasti IT tehnologije.


Profesor Vukotić je izrazio zadovoljstvo što je Fabrika znanja postao deo brenda Univerziteta Donja Gorica i što je sedam godina domaćin ovoj manifestaciji. Univerzitet je otvoren za saradnju ne samo sa akademskom zajednicom, već i sa biznisom, korporacijama i društvenom zajednicom. Pored ulaganja u sebe i odnose sa drugima, Univerzitet gradi jedan globalni imidž, jednu globalnu mrežu, pripremajući učenikei studente za rad u naprestižnijim kompanijama u svjetu. Profesor Vukotić je naglasio „da je Univerzitet Donja Gorica posvećen studentu i ulaganju u njegovu karijeru i njegovu sreću i životno zadovoljstvo. Fabrika znanja je jedan od dokaza tog ulaganja.“

I ove godine će biti obrađeno mnogo zanimljivih oblasti,od sigurnosti na internetu i digitalne umetnosti, preko najbrže rastućeg trenda u IT industrijipod nazivom„Internet of Things“, pa sve do segmenta posvećenog pitanju rodne ravnopravnosti, sa temom „Devojčice u IT svetu“.

Značajno mesto u ovogodišnjoj Fabrici znanja imaju i kreativne radionice, kao što su Mala škola dizajna, Radionica za kreativno rešavanje problema, ali i Ekološka radionica na kojoj se od recikliranih materijala izrađuju praktični predmeti.Na grupnim radionicama učesnici će imatipriliku da se neposredno uključe i razviju autentična interesovanja za tehnologije i tehnike kojima će se u budućnosti možda i baviti kroz svoje životne pozive.

I to nije sve, jer će mladi iz Bara, Kotora, Herceg Novog, Danilovgrada, Spuža, Prčnja, Cetinja, Podgorice i drugih gradova Crne Gore podeliti iskustva sa najpoznatijim „jutjuberima“ u regionu, učiti osnove web programiranja i takmičiti se u kvizovima znanja, a sve to sa ciljem da se izraze, inspirišu, unaprede svoje veštine, ojačaju samopouzdanje i podstaknu radoznalost.

Na ovaj način, Univerzitet Donja Gorica i kompanija Comtrade nastavljaju svoju društveno korisnu ulogu i stvaraju snažniju osnovu za razvoj IT sektora u celom regionu, a sami organizatori ističu da: „Fabrika znanja nije posvećena samo davanju odgovora, već i ohrabrenju da se traga za novim pitanjima.“]]>
Saopštenja za medije Wed, 11 Oct 2017 16:24:17 +0200
IDEA u Beogradu otvara tri ORGANIC prodavnice - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1579-idea-u-beogradu-otvara-tri-organic-prodavnice#1600 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1579-idea-u-beogradu-otvara-tri-organic-prodavnice#1600

Idea organic Aleksandra SekvicU utorak, 10. oktobra, u 10h, na adresama Kralja Petra 74, Svetogorska 22 i Patrijarha Varnave 24, u Beogradu će biti otvorene tri IDEA ORGANIC prodavnice, saopštava trgovački lanac.

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Mon, 09 Oct 2017 00:11:43 +0200
Ekspanzija DEDEMAN-a u našem regionu - nove investicije od 26,5 miliona evra u širenje prodajne mreže - od : Zarko http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1578-ekspanzija-dedeman-a-u-nasem-regionu-nove-investicije-od-26-5-miliona-evra-u-sirenje-prodajne-mreze#1599 http://www.retailserbia.com/forumhome/index/2-Vesti-sa-Retail-Serbia-Portal-a/1578-ekspanzija-dedeman-a-u-nasem-regionu-nove-investicije-od-26-5-miliona-evra-u-sirenje-prodajne-mreze#1599

Dedeman Rumunija Rumunski maloprodajni lanac Dedeman, saopštio je da će uskoro otvoriti novi trgovački centar u gradu Turda, ali i da je nedavno otvoren 47. po redu u gradu Jaši. 

Pročitaj više...]]>
Vesti sa Retail Serbia Portal-a Mon, 09 Oct 2017 00:06:39 +0200