Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Metro ostvario rast profita i prognozira usporenje rasta

Metro ostvario rast profita i prognozira usporenje rasta

Najveći nemački trgovinski lanac Metro je saopštio da je u četvrtom tromesečju 2007. ostvario rast profita od 12 odsto zahvaljujući promenama u poslovanju supermarketa 'Real', a u planu je da u naredne dve godine ova filijala bude 'uspešno reorganizovana'.
Metro je u poslednja tri meseca 2007. ostvario neto zaradu od 791 miliona evra, prema 709 miliona evra iz istog perioda 2006. godine. Rast je ostvaren zahvaljujući promenama u poslovanju supermarketa Real, a u planu je da u naredne dve godine ova filijala bude "uspešno reorganizovana".


U saopštenju Metroa se navodi da su lani ostvareni prihodi od 19,5 milijardi evra. Na nemačkom tržištu, gde firma ostvaruje dve petine ukupnih prihoda, zabeležen je rast od 6,1 odsto, dok su izvan Nemačke prihodi povećani za 14 odsto.

Vrednost akcija tog trgovinskog lanca je juče na berzi u Frankfurtu pala 68 evro-centi, ili 1,2 odsto, na 55,22 evra. Od početka godine su te akcije pale 3,9 odsto, što je najmanji pad među 30 kompanija koje čine nemački DAX indeks.

Izvršni direktor nemačke firme Ekhard Kordes očekuje da će rast prihoda Metroa ove godine usporiti na nešto iznad šest odsto, prema rastu od 8,5 odsto iz 2007, kao posledica rasta inflacije, koji smanjuje kupovnu moć Evropljana, dok sunovrat vrednosti akcija smanjuje potrošačko poverenje.
Prvi čovek Metroa je objasnio da dvogodišnji plan za reorganizaciju supermarketa Real uključuje smanjenje troškova, veću reklamu i brže širenje na istočnoevropska tržišta. Oko 40 prodavnica Real u Nemačkoj, koje "veoma loše posluju" i gube čak 50 miliona evra godišnje, biće možda prodato.

Izvor 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum