Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti „Plaza" gradi tržni centar vredan 60 miliona evra

„Plaza" gradi tržni centar vredan 60 miliona evra

Izraelska „Plaza" počeće u julu izgradnju tržnog centra u Kragujevcu, površine 80.000 kvadratnih metara, koji bi trebalo da bude završen do kraja naredne godine, saopštili su juče predstavnici te kompanije. Vrednost investicije iznosi 60 miliona evra i „Plaza centar" u Kragujevcu imaće dva sprata iznad zemlje i isto toliko ispod, a posao će dobiti oko 2.000 Kragujevčana, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kako je ocenjeno, reč je o prvom objektu „Plaze" u Srbiji, koji će biti najsavremeniji među 30, koliko ih ta kompanija ima u svetu, jer će se koristiti savremena arhitektonska dostignuća, tako da će, između ostalog, imati krov od savitljivog aluminijuma koji će u toku dana više puta menjati boju.

Direktor „Plaze" za Srbiju Sagiv Mager rekao je da će tržni centar, pored trgovinskih objekata, imati i nekoliko bioskopa, zabavni park, restoran i druge objekte uslužne delatnosti, kao i 1.200 parking mesta. Izraelska kompanija kupila je u novembru prošle godine plac površine 2,4 hektara na licitaciji po ceni od 19.000 evra za ar, u najstarijem kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija. Prema rečima Žarka Palovića, direktora „PMP grupe", lokalnog partnera „Plaze" za Srbiju, u izgradnji objekta u Kragujevcu učestvovaće i lokalne građevinske firme.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum