Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Tri trgovinska lanca u Sloveniji kontrolišu 66 odsto tržišta

Tri trgovinska lanca u Sloveniji kontrolišu 66 odsto tržišta

Tri najveća trgovinska lanca u Sloveniji kontrolišu između 66 i 71 odsto tržišta robe široke potrošnje, pokazale su tri studije maloprodajnog sektora realizovane između januara i marta. Kako je danas objavio ljubljanski dnevni list Delo, samo Mercator ima udeo na slovenačkom tržištu između 34,9 i 36 odsto (zavisno od agencije koja je sprovela istraživanje). Lanac Spar je drugi, sa udelom između 15,1 i 19 odsto, dok je treći Tuš, čiji se udeo procenjuje na 12,2 do 16 odsto, prenela je agencija STA.
Ovi rezultati imaju veliku važnost u trenutnoj borbi za potrošače, pošto su vladini zvaničnici i dobavljači označili velike trgovinske lance u zemlji kao najveće krivce za brz rast inflacije, a pre svega povećanje cena hrane, koje je dvostruko brže nego u evrozoni.

Kompanija Mercator tumači rezultate istraživanja kao dokaz da ona nije nikad imala dominantan položaj na tržištu Slovenije, pošto njen udeo nikad nije premašio 40 odsto, objavilo je Delo.

Trgovinska komora Slovenije je od revizorske firme KPMG naručila analizu podataka o tržišnim udelima. Izvršna direktorka Komore, Marica Lah je izjavila da želi "da razotkrije istinitost teorije, koju propagira ministar privrede Andrej Bajuk, o tome da četiri najveća trgovinska lanca u Sloveniji imaju tržišni udeo od 90 odsto."
 
Izvor 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum