Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delta Maxi otvara još 33 objekta u regionu

Delta Maxi otvara još 33 objekta u regionu

Delta Maxi će do kraja ove godine otvoriti 23 nova objekta u regionu i deset u Srbiji, izjavio je generalni direktor Dragan Filipović. On je kazao da će u Bosni i Hercegovini biti otvoreno pet novih objekata, u Bugarskoj deset i u Crnoj Gori osam dodajući da će u Srbiji nove prodavnice planiraju u Beogradu, Bečeju, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Novom Pazaru, Čačku i Užicu.

Užurbano se traže i lokacije za izgradnju objekata u Albaniji, Makedoniji i Ukrajini i očekuje se skoro pozicioniranje maloprodajne mreže Delta maksija i na tim tržištima", istakao je on.
Delta maksi je do sada investirao oko 120 miliona evra u preuzimanje kompanije i širenje poslovanja u regionu, naveo je i precizirao da je u Bugarskoj uloženo oko 70 miliona evra, u Bosni i Hercegovini 40 miliona i deset miliona evra u Crnoj Gori.
Filipović je kazao da je Delta maksi najbrže rastući maloprodajni lanac u regionu I dodao da se navike potrošača teško menjaju, ali da ipak veliki marketi preuzimaju primat u odnosu na male tradicionalne radnje, a potrošači su sve zahtevniji.
Što se tiče strane konkurencije, kazao je Filipović, Delta maksi osluškuje ko se sprema da dođe na srpsko tržište, ali, kako je naveo, nema razloga za bojazan pošto može da stane uz rame svim uspešnim evropskim maloprodajnim lanacima.

Delta maksi je najveći trgovinski lanac u Srbiji sa više od 360 objekata na srpskom tržištu, a prema ranijim podacima u 2007. godini je imao prihod od oko 900 miliona evra. U BiH Delta maksi ima 15 objekata raspoređenih u osam gradova, u Bugarskoj 12 objekata u pet gradova, a u Crnoj Gori tri objekta od čega dva u Podgorici i jedan u Baru.

Izvor

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum