Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Pascal Lamy: Srbija u Svetskoj trgovinskoj organizaciji do 2009.

Pascal Lamy: Srbija u Svetskoj trgovinskoj organizaciji do 2009.

Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO) Paskal Lami je danas, posle sastanka sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađanom Dinkićem, izrazio uverenje da će sledeće godine Srbija postati član STO, pod uslovom da srpska strana uloži istu energiju koju je do sada uložila.
"Imali smo dobar radni sastanak sa ministrom Dinkićem čije je prisustvo ovde danas jasan znak koliki značaj Srbija pridaje učlanjenju u STO", rekao je Lami, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Dinkić je posle sastanka sa Lamijem rekao da je utvrđen plan koji predviđa usklađivanje zakonskih akata Srbije sa zakonskom regulativom članica STO.
"Članstvo Srbije u STO omogućava dobijanje statusa najpovlašćenije nacije u trgovini sa 152 zemlje članice STO, što znači izvoz naših proizvoda uz niže carine, zaštitu od nelegalnih ekonomskih mera drugih zemalja, uz istovremenu zaštitu od nelojalne konkurencije na domaćem tržištu sprečavanjem monopolskog položaja", rekao je Dinkić i dodao da članstvo Srbije u STO će privući još više stranih investitora. Dinkić je rekao da je članstvo Srbije u STO preduslov za članstvo Srbije u EU. U toku dana biće održan i sastanak Radne grupe za prisatupanje Srbije STO.

Ministar Dinkić i državna sekretar u ministarstvu Jasna Matić održali su niz bilateralnih sastanaka sa delegacijama Švajcarske, Kanade, SAD, Japana, Turske i Norveške na temu liberalizacije tržišta roba i usluga.

Izvor

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum