Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Henkel preuzima poljske brendove u kategoriji Detergenata i kućne hemije

Henkel preuzima poljske brendove u kategoriji Detergenata i kućne hemije

Henkel preuzima poljske brendove u kategoriji Detergenata i kućne hemije od kompanije PZ Cussons.

Kompanija Henkel je potpisala ugovor sa britanskim proizvođačem robe široke potrošnje, PZ Cussons Plc (PZ Kasons), o preuzimanju njihovih brendova iz sektora Detergenata i kućne hemije iz Poljske. Ta transakcija odnosi se na detergente i omekšivače za rublje marke "E" i drugih manjih brendova, dok pomenuta kompanija uglavnom posluje u Poljskoj, ali uključuje i aktivnosti u Rusiji i drugim državama centralne i istočne Evrope.

Akvizicija je u skladu sa Henkelovom globalnom strategijom za dalji razvoj tri sektora poslovanja i osnažuje glavni region rasta u kategoriji Detergenata i kućne hemije. "Ovo preuzimanje se savršeno uklapa u naše postojeće poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope i dodatno će ojačati našu poziciju u Poljskoj i Rusiji, koje predstavljaju atraktivna tržišta za Henkel i nalaze se u našim regijama rasta", izjavio je Bruno Pjaćenca (Bruno Piacenza), izvršni potpredsednik zadužen za Henkelov sektor Detergenata i kućne hemije.

"Sa ovom akvizicijom, potpomažemo rast poslovanja sektora Detergenata i kućne hemije u regionu centralne i istočne Evrope", dodao je Ginter Tumser (Günter Thumser), predsednik kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu.
U fiskalnoj 2012. godini, brendovi u sektoru Detergenata i kućne hemije koji će biti preuzeti zabeležili su prihod od prodaje od oko 60 miliona evra, dok je kupoprodajni ugovor potpisan 20. februara 2013. godine. Akvizicija očekuje odobrenje i planirano je da se finalizira u trećem kvartalu 2013. godine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum