Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Saradnja kompanija Gomex i Novitas

Saradnja kompanija Gomex i Novitas

Kompanija „Gomex“ i šabačka firma „Novitas“ su u utorak 08.10.2013.g potpisale Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji u prostorijama Novitasa u Šapcu.

Cilj ovog zajedničkog delovanja na tržištu Šapca i okoline su, što se tiče „Novitas“-a unapređenje položaja kupca i bolji uslovi rada zaposlenih a što se tiče „Gomex“-a, svakako širenje mreže maloprodajnih objekata.
Jedan od osnovnih postulata poslovanja Gomex-a je biti što bliže kupcima i ponuditi im kvalitetnu, a po cenama pristupačnu robu. Posle 19. godina poslovanja, 102. maloprodajna objekta i preko 1000 zaposlenih Gomex je odlučio da započne saradnju sa „Novitas“-om i započne prvu investiciju van Vojvodine.

„Odnosi između naše kompanije i „Novitas“-a, obzirom na dugogodišnju saradnju, uvek su bili prijateljski. Već duži vremenski period su se vodili pregovori o mogućnostima kako da se uspostavi čvršća saradnja. Obzirom da „Novitas“ ima dvodecenijsko iskustvo i znanje na lokalnom tržištu, rešili smo da iskoristimo našu tehnologiju i zajedničkom snagama ostvarimo još bolje rezultate u trgovini. Došli smo do zaključka da je ovo najbolji način za upoznavanje sa tržištem centralne Srbije i za unapređenjeposlovnih procesa“, istakao je Goran Kovačević, direktor kompanije „Gomex“ d.o.o.

„Gomex“ će u periodu od 15.10. do 16.11.2013.g otvoriti svih 10 objekata na teritoriji Šapca i okoline. Objekti su u standardu našeg poslovanja tj. sa prosečnom kvadraturom oko 200m2 prodajnog prostora u neposrednoj blizini svojih potrošača. Od prvog otvaranja „Gomex“ pokreće i svoj program lojalnosti u ovim objektima, takozvanu karticu Kasicu, kojom će naši novi kupci ostvarivati dodatne benefite u kupovini.
Gomex dosadašnjim potrošačima „Novitas“-a u budućnosti garantuje još povoljnije cene i uslove kupovine a 190 zaposlenih ne treba da strahuju za radna mesta. Naime, zaposleni prva četiri objekta koji se već renoviraju i spremaju za svečana otvaranja su već na obuci u našem trening centru u Zrenjaninu, gde se upoznaju sa našom kompanijom i našim sistemom rada.

„Fokus u našem poslu je na potrošačima, jer trgovina živi od njih. U zajedničkom poslu sa „Gomex“-om rukovodili smo se tim principom. Oba preduzeća posluju skoro dve decenije, ali u ovom trenutku „Gomex“ je, zahvaljujući dokapitalizaciji, iznad „Novitas“-a te smo se odlučili na saradnju kako bi kupcima pružili više. Kupci će dobiti savremene, moderne objekte u kojima će moći da nabave robu po pristupačnim cenama. Sa druge strane, „Gomex“ dobija proširenje tržišta, „Novitas“ podizanje efikasnosti, što znači da su svi na dobitku“, rekla je Dragica Božinović, suvlasnica preduzeća „Novitas“.
Kompanija „Gomex“ u budućnosti planira otvaranje novog distributivnog centra u Šapcu i izgrađeno i renovirano oko 50 maloprodajnih objekata površine do 250m2 sa širokim asortimanom robe. Ovo će biti nova baza, nova takozvana „mrlja mastila“ iz koje će kompanija „Gomex“ da nastavi da širi mrežu na teritoriji Srbije.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum