Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Agrokor kupio Merkator za preko pola milijarde evra

Agrokor kupio Merkator za preko pola milijarde evra

Agrokor je uspešno završio proces kupovine većinskog dela poslovnog sistema Mercator i postao njegov većinski vlasnik. Ukupna cena transakcije iznosi 544 miliona evra.

Končanom preuzimanju prethodio je i Ugovorom predviđeni sporazum sa bankama o reprogramiranju duga Merkatora u visini od jedne milijarde evra, kao i saglasnost regulatornih tela u državama u kojima deluju Merkator i Agrokor.

Dve kompanije će zajedno ostvarivati gotovo sedam milijardi evra godišnjeg prihoda, zapošljavaće više od 64.000 ljudi, i biće vodeća firma u sektoru maloprodaje i proizvodnje hrane u regionu i šire.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum