Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Imlek dobio izvoznu dozvolu za sir u Rusiju

Imlek dobio izvoznu dozvolu za sir u Rusiju

Kompanija Imlek je dobila izvoznu dozvolu i uskoro će početi izvoz sira u Rusiju, saopšteno je iz te kompanije, uz očekivanje da će premije za mleko ostati na dosadašnjem nivou.

Kako se navodi u saopštenju, Imlek će na rusko tržište izvoziti oko 300 tona belog sira mesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu, a pun kapacitet izvoza u biće ostvaren nakon dva do tri meseca, kada se i tamošnji potrošači naviknu na Imlekov sir, prenosi Beta.

Iz Imleka ističu da se izvoz u Rusiju neće negativno odraziti na količine koje kompanija plasira na domaće tržište, jer je namera da se kroz izvoz i pozicioniranje na ruskom tržištu trajno podignu količine sirovog mleka koje se proizvedu u Srbiji.

Kompanija Imlek upozorava da bi pozitivne tendencije u izvozu mogle da budu ugrožene eventualnom odlukom Vlade Srbije o smanjenju premije za mleko.

Takva odluka učinila bi nemogućim izvoz u Rusiju, ali bi ugrozila i domaće tržište. Upravo iz tog razloga, Imlek očekuje da premije za mleko ostanu na istom nivou kao sada, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum