Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Holandski Ahold i belgijski Delez se spajaju

Holandski Ahold i belgijski Delez se spajaju

Rađa se svetski trgovinski gigant. Dva velika trgovinska lanca, holandski Ahold i belgijski Delez, najavili su spajanje ove dve kompanije.

Akcionarima Aholda će spajanje omogućiti da poseduju 61% kapitala nove zajedničke kompanije.

Dve trgovačke grupe su saopštile da će zajedničkim nastupom godišnji prihodi na tržištima SAD i zemljama Beneluksa iznositi 54 milijarde dolara. Nova trgovačka grupacija zapošljavaće 380 hiljada ljudi u prodajnoj mreži od preko 6.600 objekata.

Zajednički početak rada dveju kompanija očekuje se vrlo uskoro. Centrala Deleza u Srbiji još uvek nije izdala zvanično saopštenje a da li će usled spajanja doći do nekih promena i na srpskom tržištu znaće se uskoro.

Spajanjem dva velika trgovca, njihov tržišni udeo biće na petom mestu na američkom i četvrtom na evropskom tržištu. 

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum