Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti BEKO otvorio centralu u Beogradu za tržište Balkana

BEKO otvorio centralu u Beogradu za tržište Balkana

BEKO, drugi najveći evropski proizvođač bele tehnike, otvorio je u Beogradu centralu koja će biti zadužena za celo balkansko tržište.

''Srpsko tržište je veoma važno za Beko i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovaj korak. Iz Beograda ćemo upravljati tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije'', izjavio je Arel Atakol, generalni direktor Beko Balkans d.o.o.

Beko posluje u sastavu Arčelik Grupe, koja je u poslednjih sedam godina drastično povećala udeo na evropskom tržištu. Arčelik poseduje 14 fabrika u Turskoj, Rumuniji, Rusiji, Kini i Južnoj Africi, a u planu je da se poslovanje proširi i na Tajland. Sa 26 hiljada zaposlenih, u 130 zemalja, Arčelik nudi 10 brendova, među kojima su Arčelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus.

Grupa Arčelik je prošle godine ostvarila promet u iznosu od 4.3 milijarde dolara i time zabeležila rast od 13%. Arčelikov najpoznatiji brend Beko, učvrstio je drugu poziciju na evropskom tržištu bele tehnike. U Velikoj Britaniji već nekoliko godina drži prvo mesto po prodaji, dok je u Nemačkoj zabeležio dvostruki rast i tako došao na drugo mesto.

Kada je srpsko tržište u pitanju, Beko planira da u narednih pet godina postane lider u prodaji bele tehnike.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum