Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Britanski Tesco u Rusiji

Britanski Tesco u Rusiji

Najveći britanski, treći u svetu, lanac supermarketa Tesco planira da pokrene poslovanje u Rusiji.

Tesco pregovara o mogućnostima za otvaranje prvih prodavnica na ruskoj teritoriji, a u razmatranju je i druga varijanta, koja podrazumeva poslovanje posredstvom jakog ruskog partnera. To širenje je u skladu s kampanjom osvajanja novih tržišta, koju je Tesco obelodanio krajem prošle godine.

 Osim u Velikoj Britaniji, Tesco posluje u 12 zemalja, od Turske do Malezije. Od poslovanja u inostranstvu kompanija planira da ove godine ostvari prihod od 26,8 milijardi dolara, ili 25 odsto prihoda.

Britanski lanac trgovina će na ruskom tržištu naići na jaku konkurenciju evropskih kompanija, kao što su francuski Carefour i nemački Metro.

Rusko tržište prodaje na malo u supermarketima je, prema proračunima švajcarske banke UBS, prošle godine poraslo 32 odsto, dostigavši 191 milijardu dolara.

Izvor

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum