Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Supermarketi u Grčkoj pred zatvaranjem?

Supermarketi u Grčkoj pred zatvaranjem?

Nakon neuspelih pregovora grčke Vlade sa kreditorima i sve bližeg napuštanja evrozone, supermarketi u toj državi su počeli da se prazne.

Grčki trgovci su se usled velikog pada prometa, zatvaranjem benzinskih pumpi i banaka, našli u bezizlaznoj situaciji. Novinari i turisti koji se nalaze u Grčkoj, javljaju da je stanje alarmantno, kao i da je pitanje dana kada će rafovi u supermarketima ostati prazni.

Na grčkom tržištu su prisutni trgovci Marinopoulos, Alfa Beta Vassilopoulos, Lidl, Veropoulos, Metro, Masoutis i mnogi drugi regionalni manji igrači koji su prisutni na ostrvima ili u Solunskoj regiji.

Podsećanja radi, pre dve godine, Carrefour je napustio Grčku prodavši svom sadašnjem franšiznom partneru Marinopoulosu svoj udeo u zajedničkoj kompaniji, nedugo zatim grčki trgovac preuzima i lanac supermarketa Arvanitidis i tako postaje najveći trgovinski lanac u toj državi.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum