Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Beogradska industrija piva izdata u zakup

Beogradska industrija piva izdata u zakup

Predsednik Upravnog odbora Tikveša, makedonski biznismen Svetozar Janevski, zakupio je Beogradsku industriju piva za 50.000 evra mesečno.

Mali akcionari BiP-a negodovali su zbog odluke Agencije za privatizaciju. Oni su istakli da je napravljen veliki propust time što nije raspisan javni tender za prodaju ovog preduzeća.

Nadzorni odbor usvojio je predlog da se sa firmom M-6 Eden Dooel koju je Janevski nedavno osnovao potpiše ugovor o zakupu. Preduzeće M-6 poseduje osnivački kapital od 600.000 dinara i u njoj je zaposlena jedna osoba, tvrde mali akcionari.

U ugovoru stoji da će zakupac zadržati 150 radnika, što znači da će njih 350 izgubiti posao. Tražimo da se ispita odgovornost svih koji su potpisali ugovor u kome stoji da će Janevski uložiti 30 miliona evra u Srbiju, dok je za BiP precizno naveden iznos od samo 50.000 kao zakup prostorija, ističe Slavko Popović, jedan od predstavnika malih akcionara.

Početkom devedesetih Janevski u Makedoniju dovodi poznate svetske brendove Coca Colu, Heineken, McDonald's. Sa partnerima osniva M-6 investicioni fond a 2003. godine postaje većinski akcionar vinarije Tikveš.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum