Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Uskoro spajanje dva poznata trgovinska lanca u Srbiji

Uskoro spajanje dva poznata trgovinska lanca u Srbiji

Srpsko tržište maloprodaje u zadnjih nekoliko godina beleži velike promene kada je vlasnička struktura u pitanju.

Nezvanično saznajemo da su u procesu spajanja dva poznata trgovinska lanca. Novo udruživanje samo je još jedno u nizu velikih dešavanja nakon prošlogodišnjeg preuzimanja Mercatora od strane hrvatskog Agrokora kao i preuzimanje Angroprometa i Lurdy-a od strane Univerexport Grupe.

Spajanje ove dve kompanije je očekivano, kako bi se efikasnije odgovorilo na sve veće zahteve domaćeg tržišta, ali i mogućeg dolaska velikih trgovačkih grupa.

U kojoj meri je srpsko tržište još uvek nerazvijeno, govori i podatak da mnogi trgovinski lanci kao što su Veropulos, Casino supermarche i Leader Price kao i Aman svoje objekte poseduju samo na teritoriji Beograda kao i u okolnim mestima, dok je francuska grupacija Les Mousqetaieres prisutna u samo sedam gradova kroz mrežu od devet Interex supermarketa.

Pripermio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum