Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Konzum juriša na prvo mesto u BiH

Konzum juriša na prvo mesto u BiH

Integracijom sa lancem trgovina VF komercom, hrvatski Konzum je značajno ojačao svoju poziciju u Bosni i Hercegovini.

Prema koncentraciji trgovinskih lanaca i ovladavanju tržištem maloprodaje, Intereks (Interex) je još bez premca prvi u BiH sa 5,8 odsto udela. Taj francuski lanac ima najviše šoping centara i hipermarketa u BiH. Tačnije u 19 gradova ima 21 prodajni objekat.

Odmah iza njega, sa 3,7 odsto udela nalazi se VF komerc. Međutim, kako se podaci odnose na kraj prošle i početak ove godine, pre integracije ovog lanca s lancem zagrebačkog Konzuma u BiH, kad se posmatraju zajedno, VF je pod imenom Konzum opasno zapretio Intereksu na prvom mestu.

Treći po snazi je Tropik (Tropic) centar iz Banje Luke sa 2,6 odsto tržišnog udela, a četvrti Bingo iz Tuzle sa 2,4 procenta. Tek na petom mestu je slovenački lanac Merkator (Mercator) sa 1,8 odsto udela.

Veće za konkurenciju u BiH, koje se pozvalo na ove podatke, sa pravom zaključuje da je maloprodaja u toj zemlji još uvek slabo koncentrisana, što potvrđuju dati procenti. Ocenjuje se da veliki broj privrednih subjekata omogućava zdravu konkurenciju i onemogućava stvaranje dominantnog položaja.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum