Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Neočekivani rast prodaje u grčkim supermarketima

Neočekivani rast prodaje u grčkim supermarketima

Grčki supermarketi beleže neočekivani rast prodaje u poslednjih 10-ak dana.

Najveći razlog povećanja je korišćenje ''solidarne kartice'' koju je nedavno pustila u promet Nacionalna banka Grčke. Upotreba ove kartice nadmašila je sva očekivanja jer su korisnici samo u periodu od 24.jula do 3.avgusta pazarili u iznosu od skoro 10 miliona evra.

Na ovaj korak Vlada Grčke se odlučila kako bi smanjila stopu siromaštva koja je od početka krize u toj državi u stalnom porastu. Kartice su izrađene sa čipom i PIN-om i u zavisnosti od veličine porodice zavisi iznos koji se mesečno uplaćuje na nju, a krećGrčkie se od 70 do 200 evra.

Grcki trgovci su nakon pauze ponovo pokrenuli i akcijska sniženja, koja su prestala usled poremecaja u snabdevanju marketa prošlog meseca.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum