Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Schwarz Grupi 393 miliona dolara kredita za širenje maloprodajne mreže

Schwarz Grupi 393 miliona dolara kredita za širenje maloprodajne mreže

Nemački trgovački gigant Schwarz Dienstleistung KG koji posluje kroz dva trgovačka banera Lidl i Kaufland, dobio je kredit Svetske banke u iznosu od 393 miliona dolara. 

Kredit će biti iskorišćen u širenje maloprodajne mreže u Rumuniji, Srbiji, Poljskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. Rumunska jedinica će dobiti 67 miliona dolara i tako nastaviti snažnu ekspanziju na tom tržištu na kome već poseduje oko 200 Lidl i Kaufland objekata. Poljoprivrednici u Rumuniji negodovali su zbog odluke Svetske banke da nemačkom trgovcu da kredit namenjen malim i srednjim preduzećima.

Schwarz Grupa danas poseduje preko 10.000 Lidl diskonta i oko 1200 Kaufland hipermarketa čime spada u jedne od najvećih trgovačkih grupacija u svetu. Trgovac planira da godišnji promet od sledeće godine poveća na 100 milijardi dolara. Nije poznato koliko će od navedenog kredita pripasti direkciji u Srbiji kao i da li će vremenski uticati na razvoj mreže u našoj zemlji.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum