Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija CARMEUSE otvorila kancelariju u Beogradu

Kompanija CARMEUSE otvorila kancelariju u Beogradu

Kompanija Carmeuse, svetski lider u proizvodnji kreča, svečano je otvorila kancelariju u Beogradu, čime je nastavila sa investicijama i pokazala svoje dugoročne planove u našem regionu.

 

Carmeuse od svog dolaska u Srbiju investirao 9.6 miliona evra i nastavlja da kontinuirano ulaže u bezbednost i poboljšanje standarda proizvodnje, snabdevajući ključne privredne grane u zemlji i na taj način je postao pouzdan partner industrijskog razvoja Srbije. Svečanom otvaranju kancelarija kompanije Carmeuse u Beogradu prisustvovali su visoki predstavnici Vlade i poslovne zajednice Srbije.

„Carmeuse je vodeći svetski proizvođač kreča, a ova investicija u Srbiji je deo našeg kontinuiranog širenja naše mreže proizvodnih pogona. Naša investicija u Jelen Do je dugoročna i odlučni smo da zajedno sa našim partnerima nastavimo da radimo na unapređenju poslovanja i ekonomskog okruženja u Srbiji i regionu i na to gledamo kao na strateško širenje“ rekao je g. Džulijan Denvers (Julian Danvers), potpredsednik za sektor prodaje i marketinga kompanije Carmeuse u Evropi.

„U Srbiji smo prisutni od 2013. godine, kada smo preuzeli srpsku fabriku za proizvodnju kreča Jelen Do. Osim početne investicije od 9.6 miliona evra prilikom dolaska u Srbiju, posebno smo ponosni na investiciju vrednu 1.5 miliona evra u novu Maerz krečnu peć, koju smo pustili u pogon početkom ove godine. Ovim se najbolja raspoloživa tehnologija za proizvodnju kreča dovodi u Srbiji čime se zamenjuje stara i zastarela tehnologija. Prepoznali smo potencijal srpskog tržišta za oblast rudarstva i energetike i ostvarili smo veoma uspešnu saradnju sa oko 300 kompanija iz Srbije. Otvaranje kancelarije u Beogradu vidimo kao značajan korak napred, koji se ogleda u razvoju našeg poslovanja u Srbiji i regionu, jačanju stabilnog i pouzdanog sistema proizvodnje i isporuke, kao i posvećenosti za dugoročno partnerstvo u srpskoj privredi,” rekao je g. Dejan Jančić, direktor Jelen Do u Srbiji.

Carmeuse je opredeljen da nastavi da i dalje razvija poslovanje u Srbiji. U 2015. godini u planu su nove investicije u pogon alternativnih goriva u vrednosti od 2.5 miliona evra. Komanija Carmeuse predstavlja pouzdanog partnera, koji snabdeva ključne industrije u Srbiji i regionu, kao što su elektro industrija, industrija za preradu čelika i metala, saobraćajna i građevinska industrija, za koje redovno obezbeđuje sirovine od suštinskog značaja za stabilnost industrijskog sistema Srbije i regiona.

Carmeuse je vodeći svetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka, sa više od 150 godina iskustva u proizvodnji i preradi visokog kalcijum krečnjaka i dolomita u kreč, kao i krečnih proizvoda za industrijske i komercijalne kupce. Carmeuse posluje u Srbiji od 2013. godine, kada je preuzeo srpsku fabriku za proizvodnju kreča Jelen Do. Carmeuse je pouzdan partner oko 300 domaćih klijenata u ključnim industrijama u Srbiji, za koje redovno obezbeđuje osnovne materijale, koji su od suštinskog značaja za stabilnost industrijskog sistema Srbije. Glavna tržišta Carmeusa su industrije gvožđa i čelika, građevinska industrija i životna sredina. Osnovne vrednosti kompanije su dugoročnost, kvalitet, odgovornost, efikasnost i poštovanje.

Pripermio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum