Kompanija CARMEUSE otvorila kancelariju u Beogradu

Carmeuse Beograd
Carmeuse

Kompanija Carmeuse, svetski lider u proizvodnji kreča, svečano je otvorila kancelariju u Beogradu, čime je nastavila sa investicijama i pokazala svoje dugoročne planove u našem regionu.

 

Carmeuse od svog dolaska u Srbiju investirao 9.6 miliona evra i nastavlja da kontinuirano ulaže u bezbednost i poboljšanje standarda proizvodnje, snabdevajući ključne privredne grane u zemlji i na taj način je postao pouzdan partner industrijskog razvoja Srbije. Svečanom otvaranju kancelarija kompanije Carmeuse u Beogradu prisustvovali su visoki predstavnici Vlade i poslovne zajednice Srbije.

„Carmeuse je vodeći svetski proizvođač kreča, a ova investicija u Srbiji je deo našeg kontinuiranog širenja naše mreže proizvodnih pogona. Naša investicija u Jelen Do je dugoročna i odlučni smo da zajedno sa našim partnerima nastavimo da radimo na unapređenju poslovanja i ekonomskog okruženja u Srbiji i regionu i na to gledamo kao na strateško širenje“ rekao je g. Džulijan Denvers (Julian Danvers), potpredsednik za sektor prodaje i marketinga kompanije Carmeuse u Evropi.

„U Srbiji smo prisutni od 2013. godine, kada smo preuzeli srpsku fabriku za proizvodnju kreča Jelen Do. Osim početne investicije od 9.6 miliona evra prilikom dolaska u Srbiju, posebno smo ponosni na investiciju vrednu 1.5 miliona evra u novu Maerz krečnu peć, koju smo pustili u pogon početkom ove godine. Ovim se najbolja raspoloživa tehnologija za proizvodnju kreča dovodi u Srbiji čime se zamenjuje stara i zastarela tehnologija. Prepoznali smo potencijal srpskog tržišta za oblast rudarstva i energetike i ostvarili smo veoma uspešnu saradnju sa oko 300 kompanija iz Srbije. Otvaranje kancelarije u Beogradu vidimo kao značajan korak napred, koji se ogleda u razvoju našeg poslovanja u Srbiji i regionu, jačanju stabilnog i pouzdanog sistema proizvodnje i isporuke, kao i posvećenosti za dugoročno partnerstvo u srpskoj privredi,” rekao je g. Dejan Jančić, direktor Jelen Do u Srbiji.

Carmeuse je opredeljen da nastavi da i dalje razvija poslovanje u Srbiji. U 2015. godini u planu su nove investicije u pogon alternativnih goriva u vrednosti od 2.5 miliona evra. Komanija Carmeuse predstavlja pouzdanog partnera, koji snabdeva ključne industrije u Srbiji i regionu, kao što su elektro industrija, industrija za preradu čelika i metala, saobraćajna i građevinska industrija, za koje redovno obezbeđuje sirovine od suštinskog značaja za stabilnost industrijskog sistema Srbije i regiona.

Carmeuse je vodeći svetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka, sa više od 150 godina iskustva u proizvodnji i preradi visokog kalcijum krečnjaka i dolomita u kreč, kao i krečnih proizvoda za industrijske i komercijalne kupce. Carmeuse posluje u Srbiji od 2013. godine, kada je preuzeo srpsku fabriku za proizvodnju kreča Jelen Do. Carmeuse je pouzdan partner oko 300 domaćih klijenata u ključnim industrijama u Srbiji, za koje redovno obezbeđuje osnovne materijale, koji su od suštinskog značaja za stabilnost industrijskog sistema Srbije. Glavna tržišta Carmeusa su industrije gvožđa i čelika, građevinska industrija i životna sredina. Osnovne vrednosti kompanije su dugoročnost, kvalitet, odgovornost, efikasnost i poštovanje.

Pripermio: Žarko Grozdanić