Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Veliki trgovački lanac odlazi iz Srbije

Veliki trgovački lanac odlazi iz Srbije

Poznati trgovinski lanac, doneo je odluku da proda svoje maloprodajne objekte i napusti srpsko tržište.

U vremenima kada se željno iščekuje dolazak novih igrača, pogotovo diskontera, poput Lidla, trgovac donosi odluku koja će nažalost smanjiti i onako slabu konkurenciju u Srbiji. Saznajemo i da će trgovac koji bude preuzeo objekte a koji već posluje kod nas, zadržati u svom asortimanu neke od proizvoda iz zemlje odlazećeg trgovca.

Prilikom posete njihovim objektima primetili smo da u ponudi više nema većine proizvoda iz asortimana PL-a a koji su dolazili iz matične zemlje, što svakako može da nagovesti i skoriji završetak pregovora o prodaji.
''Odlaze'', kaže nam tiho jedan od zaposlenih i odmahuje rukom tužnim pogledom, dok smo šetali kroz objekte kao kupci.

Država, kao i Ministarstvo trgovine, moraće da ulože dosta napora kako bi bar neki od velikih svetskih igrača ušao u Srbiju, jer za samo nekoliko godina na tržištu više ne posluju Tuš, Real Market (HiperCort) ali i Mr.Bricolage (uradi sam), dok su Mercator S, Angropromet, Višnjica i Lurdy dobili nove vlasnike koji su već bili prisutni.

U Srbiji pored regionalnog Agrokora i grčkog Veropulosa posluju i belgijski Delez, nemačka Metro Grupa, francuski Casino kao i Intermarche, takođe iz francuske.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Napisano: 2 godina 5 meseci pre : milan #296
milan's Avatar
Još uvek nije zvanično ali nešto više informacija. www.retailserbia.com/vesti-trgovina/1711...rex-odlazi-iz-srbije
Napisano: 2 godina 5 meseci pre : milan #287
milan's Avatar
Još uvek nemamo zvaničnu potvrdu od te kompanije pa nismo spominjali imena.

Uskoro će biti jasno i vest će biti potvrđena.
Napisano: 2 godina 5 meseci pre : Zagi #285
Zagi's Avatar
Koji trgovinski lanac odlazi?

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum