Veliki trgovački lanac odlazi iz Srbije

Supermarket

Poznati trgovinski lanac, doneo je odluku da proda svoje maloprodajne objekte i napusti srpsko tržište.

U vremenima kada se željno iščekuje dolazak novih igrača, pogotovo diskontera, poput Lidla, trgovac donosi odluku koja će nažalost smanjiti i onako slabu konkurenciju u Srbiji. Saznajemo i da će trgovac koji bude preuzeo objekte a koji već posluje kod nas, zadržati u svom asortimanu neke od proizvoda iz zemlje odlazećeg trgovca.

Prilikom posete njihovim objektima primetili smo da u ponudi više nema većine proizvoda iz asortimana PL-a a koji su dolazili iz matične zemlje, što svakako može da nagovesti i skoriji završetak pregovora o prodaji.
''Odlaze'', kaže nam tiho jedan od zaposlenih i odmahuje rukom tužnim pogledom, dok smo šetali kroz objekte kao kupci.

Država, kao i Ministarstvo trgovine, moraće da ulože dosta napora kako bi bar neki od velikih svetskih igrača ušao u Srbiju, jer za samo nekoliko godina na tržištu više ne posluju Tuš, Real Market (HiperCort) ali i Mr.Bricolage (uradi sam), dok su Mercator S, Angropromet, Višnjica i Lurdy dobili nove vlasnike koji su već bili prisutni.

U Srbiji pored regionalnog Agrokora i grčkog Veropulosa posluju i belgijski Delez, nemačka Metro Grupa, francuski Casino kao i Intermarche, takođe iz francuske.

Pripremio: Žarko Grozdanić