Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kontinental ulaže još 17 miliona evra i zapošljava 500 radnika

Kontinental ulaže još 17 miliona evra i zapošljava 500 radnika

Nemačka kompanija Kontinental se odlučila za dalje ulaganje u Subotici zbog dosadašnjeg uspeha subotičke fabrike na međunarodnom tržištu automobilske industrije.

Direktor preduzeća Kontitek fluid Srbija (ContiTech Fluid Serbia) Živko Topalović rekao je da se predviđa da će u narednih nekoliko godina dosta novih projekata biti započeto u fabrici u Subotici.

Zbog toga su se, kako kaže, odlučili za proširenje kapaciteta, koje je ozvaničeno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Vladom Srbije i odlukom Skupštine grada Subotice da ovoj fabrici dodeli zemljište bez naknade.
“Ova fabrika u Subotici trenutno ima prednost da ima jednu organizaciju koja je u poslednjih 3-4 godine prošla sito i rešeto što se tiče automobilske industrije. To je veliki kapital ove fabrike, da je pokazala da može da odigra sa najjačim igračima automobilske industrije jednu jaku utakmicu”, rekao je Topalović.

Zbog toga je, kako je rekao, bord Kontinentala odlučio da “nagradi tim koji pobeđuje”.

Nemački Kontinental nije prvi strani investitor koji je u Subotici nastavio sa daljim ulaganjima u proširenje kapaciteta.

Pre njih takođe nemački Simens je u nekoliko navrata širio svoje kapacitete, proizvodnu površinu, kao i broj radnika, dok je nakon preuzimanja Dunkermotorena, koji je takođe povećao svoje kapacitete u Subotici, američki Ametek upravo Suboticu odabrao za preseljenje svoje proizvodnje malih motora.

Član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš to vidi kao dokaz toga da je Subotica dobro mesto za ulaganja.

“Sama činjenica da Kontinental ne samo da ispunjava svoje obaveze iz 2011. godine, nego i širi dodatno proizvodnju govori da su oni zadovoljni uslovima koje mi stvaramo na nivou lokalne samouprave. Sama činjenica da je Ametek ovde preselio proizvodnju iz druge zemlje i u narednim godinama dodatno zaposli 600 ljudi govori da mi ozbiljno radimo svoj posao”, rekao je Daraboš
Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji, kompanija Kontinental, potpisala je početkom jula s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju, što će omogućiti zapošljavanje novih 500 radnika i investiciju od 17 miliona evra. Kompanija Kontinental u Subotici posluje od 2011. kada je uz investiciju od 11 miliona evra zaposlila 650 radnika.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum