Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Anketa: Coca-Cola Hellenic prvi izbor studenata Srbije

Anketa: Coca-Cola Hellenic prvi izbor studenata Srbije

Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija prvi je izbor studenata Srbije kada je u pitanju poslovno okruženje u kome bi želeli da rade po završetku studija, pokazala je velika anketa AIESEC-a, sprovedena u saradnji sa GfK.

Najveća globalna studentska organizacija sprovela je u Srbiji anketu „Serbia Youth Voice“ u kojoj se više od 1000 akademaca izjašnjavalo o kvalitetu sistema viskoškolskog obrazovanja u zemlji kao i o biznis okruženju u kome žele da ostvare svoje karijere.

„Naše strateško opredeljenje je zapošljavanje mladih i ambicionznih ljudi i posvećujemo puno pažnje kreiranju stimulativnog i kvalitetnog radnog okruženja, te to što smo prvi izbor studentima je jedna od najvećih potvrda našeg rada. Mladi pokazuju veliko interesovanje za naše programe praksi i edukacija, nakon kojih najbolji među njima imaju priliku da započnu karijeru u našoj kompaniji“, izjavila je Dragana Koruga-Ristić, Direktorka sektora za Ljudske resurse kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.

Rezultati ankete su pokazali da je studenatima prilikom zapošljavanja i odabira kompanije najvažnija mogućnost napredovanja, kao i tip posla kojim će se baviti. Više od 30 odsto diplomaca želi da radi u multinacionalnim kompanijama, a većina studenata je izjavila da bi na poslu bila zadovoljna ukoliko bi njihov rad bio adekvatno vrednovan.

„Mladi u Srbiji često zaboravljaju na svoj lični i profesionalni razvoj, dok je pojam liderstva marginalizovan. AIESEC kao organizacija teži da kroz svoje programe stvori mlade lidere koji će pozitivno uticati na društvo u Srbiji. „Serbia Youth Voice“ anketa je imala za cilj da omogući mladima da iskažu svoje mišljenje u vezi sa kvalitetom studija i okruženjem u kakvom žele da rade i na taj način utiču na njihovu promenu“, izjavio je Jakov Božović, potpredsednik za Marketing AIESEC-a Srbije.

Studenti žele da rade posao koji ih ispunjava, da budu u pozitivnom okruženju, dok streme pozicijama koje su kreativne i zabavne. Najveći broj ispitanika želi da radi u sektoru ljudskih resursa i marketinga.

Pored Coca-Cola Hellenic Srbija među 5 najpoželjnijih poslodavaca nalaze se Telenor Srbija, NIS, Ernst & Young i Delhaize Group.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum