Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Shell odustao od ulaganja u BIH

Shell odustao od ulaganja u BIH

Multinacionalna naftna kompanija Shell obavestila je Vladu Bosne i Hercegovine da odustaje od istraživanja nafte u toj državi.

2011. godine kompanija Shell i Vlada BIH potpisale su Memorandum o razumevanju koji je predviđao ulaganje te kompanije u istraživanje nafte od 300 do 700 miliona dolara, dok je isti sporazum bio produžen tokom 2013. i 2014. godine. U pismu upućenom Vladi, Shell ističe da produženi Memorandum ističe 4. novembra, kao i da isti neće biti produžen. Nakon što je Shell odustao, Vlada FBiH će raspravljati o pismu koje je stiglo iz ove kompanije.

Nakon promena koje su nastupile na energetskom okruženju, kompanija Shell je odustala i od istraživanja nafte i na Artiku.

Royal Dutch Shell plc je multionacionalna naftna kompanija osnovana 1907. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu čije je sedište u Holandiji. Nastala je spajanjem dve kompanije Royal Dutch Petroleum i Shell Transport & Trading. Danas kompanija zapošljava 87.000 zaposlenih i ostvaruje godišnje prihode veće od 450 milijardi dolara.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum