Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti British American Tobacco kupio "Tvornicu duhana Rovinj"

British American Tobacco kupio "Tvornicu duhana Rovinj"

Kompanija British American Tobacco (BAT) je saopštila danas da je okončala kupovinu Tvornice duhana Rovinj (TDR) i druge imovine te fabrike po ceni od 550 miliona evra.

TDR je bio u vlasništvu Adris grupe i najveći je proizvođač cigareta u Hrvatskoj, a ima značajno tržišno učešće u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

"Ovo je veoma značajna akvizicija koja će ubrzati rast BAT-a u regionu i dodatno ojačati poziciju kompanije na tržištu Srbije, istovremeno pružajući i nove mogućnosti našoj fabrici u Vranju", izjavio je generalni direktor kompanije BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Tanos Trimis.

BAT je vodeća multinacionalna duvanska kompanija na svetu, sa preko 200 brendova i prisutna je na skoro svim tržištima gde zapošljava oko 58.000 ljudi. U 2014. godini BAT je prodao 667 milijardi cigareta proizvedenih u 44 fabrike, u 41 zemlji.

BAT je 2003. godine kupio Duvansku industriju Vranje, a u 2014. godini BAT je imao ukupan prihod od 42,5 milijarde funti, od čega je gotovo 30 milijardi funti uloženo u budžete država širom sveta, dok je operativni profit kompanije iznosio 4,5 milijardi funti.

Izvor: Beta

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum