Nemački PTC dolazi u Srbiju

PTC Germany

Nemački proizvođač ribe PTC namerava da na proleće otvori fabriku u Smederevu. 

Memorandum o razumevanju potpisali su predstavnici Vlade Republike Srbije, Grada Smederevo i predstavnici kompanije iz Kempena. PTC Gmbh je osnovana 2009. godine i koncentrisana je na proizvodnju, preradu i prodaju ribe. Kompanija je 2010. godine u nemačkom gradu Bremerhavenu otvorila jedan od najvećih pogona za preradu ribe. 

''Ponosni smo što našim proizvodima snabdevamo velike trgovačke lance u Evropi i što u svojoj ponudi kupcima nudimo ribu iz svih krajeva sveta'', ističu iz kompanije. 

U fabrici u Smederevu ova kompanija planira da zaposli 300 ljudi u naredne dve godine, ali i da se taj broj uveća ukoliko se steknu uslovi za to. PTC planira da premesti svoju proizvodnju iz Vijetnama i Kine u Srbiju. 

Prilikom potpisivanja Memoranduma, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je izjavila da je želja gradskih funkcionera da što više žitelja tog grada nađe posao, kao i da se sa kompanijom PTC razgovara o izgradnji još jedne proizvodne hale. Inače, halu u kojoj će ova kompanija na proleće početi proizvodnju, izgradio je Grad Smederevo sredinom godine. Zauzima površinu od 3.000m2 u koju je uloženo tri miliona evra.

Pripremio: Žarko Grozdanić