Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Lidl Hrvatska prošlu poslovnu godinu završio sa gubitkom

Lidl Hrvatska prošlu poslovnu godinu završio sa gubitkom

Lidl Hrvatska, nemački lanac supermarketa koji je pre godinu i po ušao na hrvatsko tržište, prošlu poslovnu godinu završio je sa gubitkom od 31,72 miliona evra. Kako danas na sajtu piše Biznis.hr, gubitak nemačkog trgovačkog lanca koji prodaje hranu, piće i sredstva za higijenu, odnosi se na period od marta prošle do marta ove godine.

Lidl Hrvatska ostvario je do marta ove godine 766,8 miliona kuna (105,76 miliona evra) ukupnih prihoda i gubitak od 231,7 miliona kuna, navodi magazin Banka.
Povodom vesti o rezultatima poslovanja predsednik Uprave Lidla u Hrvatskoj Bojan Luncer bio je nedostupan za razgovor sa medijima.

Tekst o poslovnim rezultatima Lidla u Hrvatskoj izazvao je burno reagovanje građana koji u komentaru teksta navode da su cene u Lidlu daleko pristupačnije od onih u trgovinama Agrokora Ivice Todorića i da je asortiman daleko bolji.

Lidl je nemački lanac supermarketa u čijem se sastavu nalazi oko 7000 radnji. Puno ime kompanije je Lidl Stiftung & Co. KG. Pripada holding kompaniji Schwarz, koja takođe poseduje trgovačke lance Handelshof i Kaufland.

Izvor: Beta

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum