Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Istraživanje: Potrošači žele jednostavniju i unapređenu online kupovinu

Istraživanje: Potrošači žele jednostavniju i unapređenu online kupovinu

MasterCard anketaPrema anketi kompanije MasterCard, 53 odsto kupaca zaboravlja ključne lozinke barem jednom nedeljno, gubeći više od 10 minuta prilikom resetovanja svojih naloga.

Kao rezultat, više od trećine anketiranih napušta online kupovinu, dok šest od 10 ispitanika kaže da ih je to koštalo kupovine karata za koncerte i sličnih transakcija koje su vremenski ograničene. Više od polovine ispitanika želi da se lozinke zamene nečim pogodnijim, a što će pružiti isti nivo zaštite.

Kompanija MasterCard predstavila je MasterCard Identity Check, paket tehnoloških rešenja koja koriste napredne tehnologije da potvrde identitet potrošača i da dodatno pojednostave iskustvo prilikom online kupovine.

Postojeće metode za potvrdu identiteta na mreži mogu udaljiti korisnike od sajtova maloprodavaca. Ovaj poslednji korak često može biti dugotrajan i potencijalno dovesti do smanjenja ili odustajanja od kupovine. MasterCard Identity Check će staviti potvrdu identiteta u ruke vlasnika kartice uz pomoć tehnologija, kao što su biometrija i SMS sa jednokratnom lozinkom.

“Danas, ljudi kupuju koristeći različite uređaje i očekuju da se tehnologija pojednostavi i da transakciju učini bezbednom. To je upravo ono što Master Card Identity Check nudi”, rekao je Ajay Bhalla, predsednik Enterprise Security Solutions, MasterCard.

MasterCard Identity Check dodatno ojačava posvećenost kompanije u segmentu unapređenja bezbednosti online plaćanja. Upotreba tehnologija i podataka izmestiće se od onoga šta potrošači pamte (lozinke), do onog šta poseduju (mobilne telefone ili druge pametne uređaje) i ko su oni (biometrija). Stotine vlasnika kartica u Holandiji počeli su da koriste biometrijski omogućena plaćanja prošlog meseca, dok je sličan projekat započet u SAD-u.

Pin It

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum