Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Lidl u februaru kreće sa izgradnjom objekata, Dis stiže u Šabac

Lidl u februaru kreće sa izgradnjom objekata, Dis stiže u Šabac

Trgovinski lanac Lidl već punih pet godina posluje u Srbiji kroz svoju centralu u Beogradu, koja ima zadatak da kupi lokacije na kojima će otvoriti svoje maloprodajne objekte. Međutim, ni nakon toliko godina još uvek nije otvoren nijedan market ovog trgovačkog giganta iz Nemačke.

Saznajemo nezvanično da će se stvari uskoro promeniti. Trgovac je završio kupovinu prvih 15-ak placeva a dozvole za igradnju su dobijene u većini gradova. Trenutno se pregovara sa izvođačima radova među kojima je i Nortinženjering, koji će imati ozbiljan zadatak, da po nemačkim standardima izgrade 15 diskont marketa u kratkom roku. Saznajemo i da će prvi radovi da počnu već krajem februara ili početkom marta sledeće godine. Odluka o početku gradnje ne leži u tome da se nemcima žuri da što pre uđu na tržišite, već u tome da se poštuju ugovori koji su sklapani sa opštinama u Srbiji da će na tim placevima biti izgrađeni objekti ovog trgovca.

Iako još uvek nema zvanične potvrde iz Lidla, nezvanično se moze saznati da će Beograd dobiti Lidl markete u Borči, Mirijevu, Novom Beogradu, Rakovici i Konjarniku, dok bi uz njih širom Srbije iste markete dobiti i Subotica, Novi Sad, Zrenjanin, Šabac, Niš, Leskovac, Kikinda, Užice, Valjevo, Bor i mnogi drugi.

Šabačko tržište maloprodaje u zadnje vreme beleži sve veću zainteresovanost za ulaganje trgovačkih lanaca. Nakon dolaska domaćeg Gomexa, koji je u tom gradu otvorio više objekata, kupovine placa od strane Lidla i domaći trgvinski lanac Dis uskoro će ući na šabačko tržište. Predstavnici Grada Šapca i Dis-a, posetili su radove na izgradnji objekta koji će imati nešto više od 4.000m2 i u koji će biti uloženo oko 3 miliona evra. Novi Dis hipermarket u Šapcu biće otvoren do kraja ove godine.

Nova ulaganja domaćih trgovaca kao i ulazak Lidla, može da bude dobar znak da se tržište u Srbiji polako oporavlja od krize, a u jednom velikom evropskom lancu već uveliko rade analize o mogućem ulaganju u Srbiju, što bi uz dolazak Lidla, potrošače svakako obradovalo.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Slika: Sirbegovic

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum