Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ekskluzivno: SUPERNOVA stiže u Kragujevac, Niš i Zrenjanin

Ekskluzivno: SUPERNOVA stiže u Kragujevac, Niš i Zrenjanin

Austrijska kompanija SUPERNOVA planira da tokom sledeće godine u Srbiji otvori najmanje tri trgovačka centra.

Prema planu, prvi u nizu gradova u kojima će biti izgrađeni centri su Kragujevac, Niš i Zrenjanin.

U Kragujevcu kompanija planira da izgradi centar na 13.100m2, dok će površina prodajnog prostora biti 8.500m2, i raspolagaće sa 642 parking mesta. Budući objekat nalaziće se na adresi Kraljevačkog bataljona 40, koja se nalazi na glavnom tranzitu, sto je svakako dobar potez austrijanaca. Građanima Kragujevca i okolnih mesta u ponudi će biti supermarket, prodavnice građevinskih materijala, garderobe i drugih.

Drugi trgovački centar Supernova planira da izgradi u Nišu na Bulevaru Nikole Tesle, koji vodi od autoputa do centra grada. Na zemljišnoj površini od 35.200m2 planirana je izgradnja centra na 12.400m2. Prema projektu posetiocima će biti na raspolaganju i 415 parking mesta. U sklopu centra planiran je veliki supermarket, prodavnice odeće, obuće, parfimerije, bele tehnike i drugih.

Zrenjanin je takođe u planu Supernove da igradi trgovački centar. Ovaj grad će dobiti nešto manji centar od prethodna dva, pa će tako na zemljišnoj površini od 17.000m2 podići objekat na 5.800m2 prodajnog prostora. Centar će raspolagati sa 224 parking mesta i nalaziće se na raskrsnici ulica 9. Januara i Bulevara Veljka Vlahovića, koja se nalazi u Zrenjaninu i vodi ka Novom Sadu. I u ovom centru predviđena je izgradnja supermarketa, ali i prodavnice odeće, obuće, parfimerije i drugih.

Supernova je osnovana 1994 godine. Do sada je izgradila više od 40 shopping centara u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kompanija planira da joj Srbija bude sledeće tržište na kome će poslovati, a izgradnja i otvaranje prvih centara planiran je do kraja sledeće godine. Zanimljivo je da Supernova kao glavne zakupce u svojim centrima ima kompanije poput Spar-a, Muller-a, OBI-a, KiK-a koje još uvek ne posluju na srpskom tržištu a čiji bi dolazak u svakako povećao konkurentnost.

Pripemio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum